Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4771 > La zi Nr. 4771 de marti, 19 august 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

La un pas…


A.N.I. cere Prefecturii demiterea primarului din Vernești

Instituția Prefectului așteaptă solicitarea în scris a A.N.I.

articol de: Cătălina JINGOIU
A.N.I. cere Prefecturii demiterea primarului din Vernești
 
Agenția ­Națio­nală de Integritate cere demiterea primarului din Ver­nești, Daniel Năstase. Solicitarea are la bază un verdict dat încă de anul trecut de  inspectorii de integritate. Actualul primar din Vernești a fost declarat incompatibil,  pentru fapte comise în perioada în care era viceprimar. Mai exact, în 2008-2010, cînd Daniel Năstase a ocupat atît funcția de vice­primar cît și pe cea de administrator al unei firme. Printr-un comunicat de presă emis ieri, ANI soli­cită Instituției Prefectului destituirea din funcție a primarului din Vernești iar în caz contrar amenință cu sancțiuni.

Prefectul așteaptă solicitarea A.N.I.

Primarul a fost declarat anul trecut incompatibil, după ce în perioada în care era viceprimar a ocupat și funcția de administrator al unei firme. În ciuda deciziei ANI, primarul și-a păstrat funcția. Inspectorii de integritate cer însă acum Instituției Prefectului Buzău să destituie din funcție persoana care se face vinovată de încălcarea regimului juridic privind incompatibilitățile. 
Deocamdată, prefectul de Buzău, Maria Buleandră, așteaptă solicitarea ANI, iar imediat ce va primi do­cumentul oficial, va acți­o­na conform solici­tării inspectorilor. 
Pe de altă parte, prefectul de Buzău subliniază că acest caz este destul de neclar, fiind prevăzute sancțiuni diferite în cazul viceprimarilor și primari­lor. Acest lucru a făcut ca primarul din Vernești să își păstreze funcția, deși a fost declarat incompatibil încă din 2013.

Un caz destul de neclar

Prefectul Maria Buleandrî explică: „Anul trecut, Instituția Prefectului și-a formulat un punct de vedere către ANI cu privire la aplicarea sancțiunilor disciplinare pentru viceprimar și sancțiunile pentru primar. Sînt legi diferite, deci, sancțiuni diferite. Ulterior, Instituția Prefectului a solicitat un punct de vedere de la Ministerul Administrației și Internelor, care a făcut cum am precizat înainte. Motiv pentru care anul trecut nu s-a emis ordinul de încetare a manda­tului de drept“. Potrivit legii, persoana declarată incompatibilă nu mai poate ocupa o funcție publică timp de trei ani din momentul constatării incompatibilității. Excepție de la regulă fac funcțiile electorale, adică cele rezultate în urma unor alegeri directe, așa cum este cazul unui primar.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
La Spitalul Brătianu s-a descoperit o pușcă
Copiii noștri mănîncă la școală mere din Polonia, culese în 2018

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU