Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4771 > La zi Nr. 4771 de marti, 19 august 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Coșmarul conducătorilor auto


Parcările în locurile interzise îngreunează traficul

Pe strada Transilvaniei, autoturismele de marfă îngustează partea carosabilă

articol de: Florin ZAFIU
Parcările în locurile interzise îngreunează traficul
 
Strada Transilva­niei, coșmarul condu­cătorilor auto. Dacă au norocul de a traversa porțiunea comercială a drumului di­mi­nea­ța sau în jurul prînzului, șoferii trebuie să se înar­meze cu multă răbdare. În ciuda semnelor care interzic staționarea sau oprirea, zeci de mașini sînt cățărate pe trotuar sau pur și simplu zac pe carosabil îngreunînd circulația. Autoturismele de mar­fă și nu numai îngustează partea carosabilă dar și trotuarul, în ciuda semnelor de circulație, punînd în pericol pînă și pietonii. Polițiștii rutieri fac razii, însă cheia succesului se află în buzunarul comercianților și al autorităților publice locale. 

Mașini parcate pe stradă

În zona en-gros-urilor de pe strada Transilvaniei circulația devine un coșmar dimineața sau în jurul prînzului. Zeci de mașini de marfă și clienți își parchează autovehiculele pe trotuare sau în stradă, în ciuda semnelor de circulație care le interzice acest lucru, îngreunînd pe ceilalți participanți la trafic. Dacă mașinile sînt parcate pe stradă drumul se îngustează, iar dacă autoturismele sînt oprite pe trotuar atunci pietonii sînt mînați să circule pe șosea la mila celorlalți șoferi. Este un cerc vicios din care nimeni nu a găsit o cale de scăpare. Polițiștii rutieri organizează controale în trafic, dar amenzile nu par a rezolva problema. Singura soluție ar fi amenajarea unor locuri de parcare fie de către comercianți, fie de către autoritățile publice locale. 
„Zilnic lucrătorii Bi­ro­ului Rutier acționează pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă legislația în vigoare privind oprirea și staționarea neregulamentară. De la începutul anului au fost aplicate 1.173 de sancțiuni. Administratorul drumului împreună cu agenții comerciali vor trebui să găsească soluții pentru amenajarea unor parcări în zonă“, a declarat Gheorghe Colăcel.

Nevoiți să parcheze pe interzis

Problema locurilor de parcare este una destul de spinoasă pentru buzoieni. Sancțiunile aplicate de polițiștii rutieri nu îi descurajează pe șoferii care sînt nevoiți să parcheze chiar și în locurile interzise.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU