Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4770 > La zi Nr. 4770 de luni, 18 august 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Justiția, colac de salvare pentru disponibilizații de la Fisc

Deocamdată doi salariați s-au întors la muncă în urma unor sentințe ale Tribunalului, iar alți șase funcționari se vor prezenta la recurs

articol de: Adrian CRĂCIUN
Au fost anunțați că vor deveni șomeri, dar nu s-au împăcat cu ideea să își facă do­sarele pentru AJOFM. Este vorba de mai mulți funcționari de la Finanțe, care în urmă cu aproape un an aflau că posturile lor se reduceau ca urmare a reorganizării insti­tuției și a organizării structurilor regionale de conducere. Dacă cei mai mulți aflați în această situație fie s-au gîndit la pensionare, fie să-și caute un alt loc de muncă, au fost și cazuri în care funcționarii au apelat la instanțe pentru a-și apăra locul de muncă.

Opt dosare pe rol, două deja cîștigate

Loviți de criză, atît salariații din sistemul privat, cît și angajații de la stat, nu au fost feriți de tăvălugul reorganizărilor și disponibilizărilor. Dacă în 2007-2009 nimeni din sistemul public nu-și imagina că ar putea avea probleme cu locul de muncă, după declanșarea crizei lucrurile nu au mai stat la fel. Așa se face că, rînd pe rînd, tot mai multe instituții publice și-au restructurat grilele de personal. La finanțele publice, pro­ble­mele legate de reducerile de personal au apărut odată cu regionalizarea instituției. 
Astfel, toamna trecută „dansul“ reorganizării Agen­ției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) a lăsat Finanțele buzoiene fără 31 de angajați, de la funcționari publici cu state vechi de plată și pînă la șoferi și femei de serviciu. Dintre cei 31 de oameni care au dispărut din peisajul Finanțelor buzoiene, doar trei funcționari au reușit să se transfere tot în cadrul ANAF, la București. De asemenea, o parte dintre oamenii care urmau să fie disponibilizați au îndeplinit condițiile de pensionare anticipată, preferînd să fie pensionați decît să intre în șomaj. În schimb, pentru restul funcționarilor reforma instituției la care lucrau însemna trecerea în șomaj, dar opt dintre aceștia au ales să lupte cu sistemul, cu ajutorul sindicatului din care făceau parte, iar doi deja au cîștigat. 
„La momentul acesta, sindicatul are deschise opt dosare, o parte din ele sînt cîștigate la Tribunalul Buzău. În momentul acesta doi colegi au fost reîncadrați și-și desfășoară activitatea în instituția noastră, restul dosarelor își urmează cursul”, ne-a declarat Adrian Radu, liderul Sindicatului Liber Finanțe Publice Buzău.

„Sperăm să se finalizeze această reorganizare fără disponibilizări”

În prezent, reprezentan­ții Sindicatului Liber Finan­țe Publice Buzău aș­teaptă să treacă vacanța judecăto­rească și să se pre­zinte la termenele la care este programat recursul pentru ceilalți salariați disponibilizați. În plus, ei speră ca la un an după reorganizarea instituției să nu mai treacă prin momente asemănătoare.  „Cred că sîntem pe drumul cel bun, dacă pot să spun așa, nu am nici un fel de informații ce se va întîmpla în viitor. Sîntem în vacanță, sînt în vacanță și cei din conducerea ministerului și sperăm să se finalizeze această reorganizare cît mai curînd și fără disponibilizări”, ne-a declarat Adrian Radu, liderul Sindicatului Liber Finanțe Publice Buzău.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU