Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4746 > La zi Nr. 4746 de miercuri, 16 iulie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Rachetele antigrindină nu bat pînă la Rîmnic

articol de: Adrian CRĂCIUN
Fermierii din zona Rîmnicului rămîn depar­te de sistemul antigrindi­nă, din acest an urmînd a fi alocați bani pentru Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova 2 Vrancea.  În prezent, sistemul antigrindină din România este funcțional pe o suprafață de 270.000 de hectare de culturi agricole, 180.000 de hectare pe zona Prahova și Buzău și alte 90.000 de hectare în zona Iașiului. Totodată,  Ministe­rul Agriculturii a elaborat un proiect de Hotărîre privind aprobarea obiectivelor etapei a XV-a a Programului de realizare a Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor pe perioada 2010-2024. 
Pentru finanțarea obiectivelor prevăzute în program este necesară suma de 6,87 milioane lei. În perioada următoare, aproape jumătate din aceste fonduri, circa 3 milioane de de lei, vor fi alocate pentru executarea și dotarea pro­iectelor tehnice, execuție de lucrări, achiziție de echipamente și dotări pentru Unita­tea de Combatere a Că­­derilor de Grindină Moldova 2 Vrancea. Programul de realizare a Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor a parcurs 14 etape anuale de dezvoltare, pînă în prezent, fiind reali­zate nouă obiective. 
Fiecare din obiective asigură protecția la că­de­rile de grin­di­nă a populației și a principalelor bazine po­micole și viticole din județele Prahova, Iași, Mu­reș, Timiș, Vrancea și din județele limitrofe. Reprezentanții Direcției Agricole Buzău au spus că vor face demersuri pentru realizarea unei stații antigrindi­nă în zona municipiului, dar deocamdată aceste demersuri nu au avut urmarea dorită. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU