Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4703 > La zi Nr. 4703 de joi, 15 mai 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Deși s-a confirmat că substanța înghițită era Furadan,


Ancheta în cazul sinuciderii din turnul de la Crîng s-a blocat

Investigatorii nu reușesc să stabilească motivele sinuciderii

articol de: Doru GHEORGHIADE
Ancheta declanșată de autorități în cazul tînărului care s-a sinucis recent, în locuința părinților din "turnul de la Crîng" bate pasul pe loc. Zilele trecute investigatorii au primit buletinul de analiză oficial care consfințește că substanța îngurgitată de victimă este Furadan. Aspect care obligă anchetatorii să extindă anchetele astfel încît să se identifice modul în care băiatul a ajuns în posesia Furadanului, întrucît de cîțiva ani această otravă nu se mai poate comercializa decît în condiții foarte stricte.

Investigatorii n-au, deocamdată, nici un fir

Investigațiile merg foarte greu, susțin surse din apropierea anchetatorilor, pentru că sinucigașul nu a lăsat nici un înscris, iar viața sa din ultimele luni nu oferă nici un mobil care să ducă la rezolvarea cazului. Băiatul era, într-adevăr, un introvertit, o personalitate mai retrasă, fără prieteni și fără a fi implicat într-o relație sentimentală care să-i fi creat probleme. Polițiștii și procurorii au interogat pe aproape toată lumea care a venit în contact cu victima în ultima vreme, dar nu există absolut nici un fir de care să se tragă pentru a descîlci ițele acestei încurcate anchete polițienești. Tînărul nu avea probleme la serviciu, fiind un simplu angajat al unei firme de televiziune prin cablu, nu avea bani împrumutați și nu părea a fi șantajabil cu nimic, ducînd o viață oarecum banală. Însuși comportamentul zilnic al băiatului n-a dat niciodată de bănuit.
Iată că lucrurile se complică pe zi ce trece. Reamintim că tînărul, în vîrstă de 20 de ani, a fost găsit mort pe 28 aprilie, într-o garsonieră din blocul 14 de lîngă poarta Crîngului, concluzia medicilor fiind că victima a murit din cauza intoxicației acute cu Furadan. Furadanul face parte din categoria substanțelor otrăvitoare foarte puternice, fiind suficiente cîteva grame îngurgitate pentru producerea decesului după ce sistemul neurovegetativ paralizează, iar victima moare prin insuficiență cardio-respiratorie în cîteva minute după înghițirea otrăvii. Furadanul a fost retras de pe piață în decembrie 2008, fiind în continuare folosit pentru tratarea anumitor semințe sub un strict control.

Totuși, de unde a apărut otrava?

În aceste condiții, prima ipoteză lansată neoficial de anchetatori este că Furadanul provine dintr-o "provizie" mai veche uitată undeva, într-un colț de debara, cu mulți ani în urmă. Și asta, pentru că e puțin probabil ca băiatul să fi putut cumpăra otrava de la un colț de stradă sau, mai simplu, de pe Internet, deoarece știm că după "cazul Mădălina Manole" s-au luat măsuri drastice privind modul de traficare a Furadanului. Dat fiind cele de mai sus, s-a mai avansat ipoteza că băiatul, pur și simplu, a suferit o depresie acută, atît. Reamintim că băiatul a fost găsit de tatăl său în garsoniera în care locuiau împreună mort și înconjurat de vomă, decesul survenind cu mai multe ore în urmă.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU