Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4686 > La zi Nr. 4686 de joi, 17 aprilie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

O primăvară cu frisoane


Ziua și dosarul la Rîmnicu Sărat

Biroul de Investigare a Fraudelor a declanșat ample anchete pe zona economică

articol de: Mona-Liza STANCIU
Aproape zilnic, în urma verificărilor efectuate de polițiștii de la Biroul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției Rîmnicu Sărat, au fost descoperite serioase nereguli la societățile comerciale de pe raza municipiului, dar și de pe raza comunelor limitrofe. În doar două zile s-a dispus începerea urmăririi penale față de 15 persoane din Rîmnic și din cîteva comune limitrofe. Controalele scot la iveală nereguli cu mari vechimi.   
Conform declarației purtătorului de cuvînt al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, comisar-șef Florina Crucianu, în primele trei luni ale anului în curs, la Poliția Rîmnicu Sărat s-au înregistrat 50 de infracțiuni de natură economico- financiară. De la început de an, în urma controalelor efectuate, polițiștii din Rîmnic, sub atenta supraveghere a unui procuror, au întocmit dosare de cercetare penală pe bandă rulantă. Dacă unii administratori s-au ales cu dosare de cercetare penală după ce au fost prinși cu muncitori la "negru", fără contracte de muncă, alții, luați la bani mărunți de reprezentanții legii, s-au ales cu dosare de cercetare penală pentru evaziune fiscală, dar și pentru reținerea și nevărsarea cu intenție, în termenul prevăzut de lege, de cel mult 30 de zile de la scadență, a impozitelor sau contribuțiilor cu reținere la sursă. 

Infractori cu vechime

În doar două zile, chiar primele ale săptămînii, s-a dispus începerea urmăririi penale față de 15 persoane. Prima zi a fost cu ghinion pentru nouă persoane din Rîmnicu Sărat, iar cea de-a doua, zi de marți, a adus ghinion și unor administratori din comunele Valea Rîmnicului, Rîmnicelu și Ziduri. Controalele efectuate au scos la iveală nereguli mai vechi săvîrșite de administratori. Conform unui comunicat de presă, unii administratori încalcă legea de prin 2010. "Într-unul din dosare, administratorul unei societăți comerciale este bănuit că, în perioada octombrie 2010-mai 2013, nu ar fi înregistrat în totalitate în documentele de evidență contabilă a societății veniturile realizate și ar fi înregistrat cheltuieli ce nu ar fi putut fi justificate cu documente legale. În acest mod s-ar fi sustras de la plata unui TVA în sumă de 278.596 de lei."

Nici foștii turnători nu-s în regulă

Tot marți și față de administratorul unei societăți ce comercializează produse din fontă a fost dispusă începerea urmăririi penale. Administratorul, se pare, a încălcat legea cu bună știință, în perioada 2010-2012, perioadă în care este bănuit de polițiștii de la Biroul de Investigare a Fraudelor că nu ar fi înregistrat veniturile realizate și s-ar fi sustras de la plata unui impozit pe profit și a unui TVA în sumă de 80.545 lei. Neregulile descoperite de polițiști se pot solda, în urma cercetărilor, cu trimiterea în judecată a administratorilor și în funcție de gravitatea situației, cu condamnarea acestora la cîțiva ani buni de închisoare. Polițiștii vor continua cercetările sub atenta supraveghere a unui procuror de la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Rîmnicu Sărat.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Sfaturi pentru bobocii de liceu

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU