Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4668 > La zi Nr. 4668 de luni, 24 martie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Reconstituirea accidentului de acum un an, prilej de tristețe maximă


Întoarcerea la locul faptei a primarului Șercăianu i-a indignat pe sătenii din Potoceni

Principalul martor, supraviețuitoarea Mirela Jugănaru, spune că primarul din Cernătești e vinovat

articol de: Florin ZAFIU
Și-au plîns copilul pe marginea șoselei. La aproape un an de la producerea accidentului în urma căruia o adolescentă în vîrstă de 15 ani a fost accidentată mortal de autoturismul condus de către primarul comunei Cernătești, Valerică Șercăianu, autoritățile au revenit la fața locului pentru reconstituirea evenimentului rutier. La crucea ridicată pe marginea șoselei au fost aprinse lumînări care au reaprins în sufletul părinților și al rudelor îndoliate durerea sfîșietoare din urmă cu un an. Magistratul a refăcut procesul verbal de constatare și va trimite documentul pe parcursul acestei săptămîni la Institutul Național de Expertize Criminalistice, care va desluși dinamica evenimentului din data de 21 mai 2013. Anca Brezeanu era singurul copil la părinți. Lacrimi și durere pe chipul părinților și al bunicilor Ancăi Brezeanu, adolescenta decedată în urmă cu un an în localitatea Potoceni după ce a fost accidentată mortal de mașina condusă de primarul comunei Cernătești, Valerică Șercăianu. La aproape un an de la tragedie, autoritățile, părinții și șoferii implicați în accident, pe de o parte primarul și Claudiu Nițu, au revenit la locul faptei pentru a se reface procesul verbal de constatare al polițiștilor prin desfășurarea unei reconstituiri. De departe cel mai important martor solicitat la fața locului a fost colega Ancăi, Mirela Jugănaru, cea care la rîndul ei a fost lovită fiind internată pentru cîteva zile de urgență la Spitalul Județean Buzău. "Îmi aduc aminte mașina primarului venind spre noi, s-a ridicat pe două roți apoi m-am întors spre ea să o pot anunța să se dea la o parte dar nu am mai apucat. Cînd m-am întors am fost lovită și eu și a lovit-o și pe ea. După cum se vede, primarul Șercăianu e vinovat, odată ce el a dat peste noi avînd alcool, alt motiv nu ar fi", a declarat Mirela Jugănaru, victimă accident. 

Oamenii, nemulțumiți de reconstituire

Reconstituirea pusă în scenă de judecătorul de caz, procurorul care a întocmit rechizitoriul, avocați, martori și inculpați, a fost ferită pe cît se poate de oamenii sosiți la fața locului. Pentru a-i îndepărta de locul în care s-a produs accidentul a fost solicitat sprijinul jandarmilor, care i-au evacuat atît cît s-a putut spre străzile secundare. Oamenii au izbucnit în momentul în care au observat că principalul martor lovit în timpul accidentului de mașina primarului Șercăianu ar fi fost pus în situații dificile de către autorități. "O freacă de colo colo. De ce o tîmpește? La tribunal dacă nu a sucit-o și învîrtit-o. Fata a spus corect exact cuvînt cu cuvînt, ce mai vor de la ea. Ce mai vor, să sucească declarația în favoarea lui?", a afirmat bunica Mirelei Jugănaru.

A lipsit avocatul celuilalt șofer

Din ecuația reconstituirii a lipsit avocatul șoferului Claudiu Nițu, cel pe care primarul Valerică Șercăianu îl acuză că ar fi determinat accidentul nesemnalizînd pătrunderea pe contrasens în momentul în care a depășit mai multe gropi. Din această cauză edilul ar fi ajuns să le accidenteze pe cele două eleve. Cel de-al doilea șofer s-a arătat mulțumit în mare parte de modul în care a decurs ancheta la fața locului. "Faptul că s-a făcut din nou o cercetare la fața locului e ceva nou și bun. Eu am cerut încă de la Procuratură să facă cercetare", a declarat Claudiu Nițu. "A ieșit destul de bine cred eu și s-a dovedit ce a fost logic. Au încercat să-mi reproșeze niște lucruri, că am fost noi pe lîngă șosea și  nu pe trotuar, că nu ne-am asigurat...", a precizat Mirela Jugănaru, victimă accident. Procesul verbal întocmit vineri de către autoritățile judiciare urmează să fie trimis săptămîna aceasta la Institutul Național de Expertize Criminalistice, instituția care va desluși dinamica evenimentului rutier. Va fi un proces greu și îndelung întrucît anchetele și expertizele tehnice sînt de durată.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Sfaturi pentru bobocii de liceu

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU