Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4659 > La zi Nr. 4659 de marti, 11 martie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Departe de spiritul religiei


Obiceiul celor 44 de pahare, urgie pentru traficul rutier

Polițiștii au efectuat 400 de testări cu aparatele etilotest, care au indicat valori peste 0 în cazul a 15 conducători auto

articol de: Florin ZAFIU
Obiceiul celor 44 de pahare s-a împămîntenit în tradiția buzoienilor, mai ales în a celor care pe lîngă pahar mai țin în mîini și un volan. Tocmai din pricina acestei deprinderi, polițiștii rutieri au fost prezenți în stradă la sfîrșitul săptămînii trecute. Au fost efectuate sute de testări cu aparatele etilotest, în nenumărate cazuri oamenii legii depistînd șoferi care conduceau sub influența băuturilor alcoolice. Au fost scoși din trafic, amendați sau după caz s-au ales cu dosare penale. 

Razii pentru scoaterea din trafic a șoferilor băuți

Sărbătoarea Sfinților Mucenici și-a pierdut semnificația religioasă pentru o parte dintre buzoieni fiind transformată, așa cum se întîmplă și cu alte evenimente, în petreceri cu mese îmbelșugate și alcool. Polițiștii rutieri și-au modificat la rîndul lor planurile și acțiunile conform sărbătorilor din calendarul religios astfel că atunci cînd vine vorba despre Crăciun, Paște și Sfinții Mucenici, sînt organizate razii pentru scoaterea din trafic a șoferilor băuți. Pe parcursul weekendului, peste 160 de rutieriști au organizat filtre pe principalele drumuri naționale și județene care străbat județul Buzău iar rezultatele nu au întîrziat să apară. "Una dintre prioritățile acțiunilor desfășurate în weekend de polițiștii rutieri a fost reprezentată de identificarea și scoaterea din trafic a șoferilor care se urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. Au fost efectuate 400 de testări cu aparatele etilotest care au indicat valori peste 0 în cazul a 15 conducători auto", a declarat comisar- șef Florina Crucianu, ofițer de presă în cadrul IPJ Buzău.

Opt dosare penale

Un bărbat în vîrstă de 48 de ani din Smeeni a fost tras pe dreapta de polițiști, la testarea cu aparatul Drager rezultînd o valoare de 0.81 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost cea mai mare valoare pe care oamenii legii au înregistrat-o în decursul celor două zile. Un alt buzoian din Costești a fost prins de rutieriști la volan cu o concentrație alcoolică de 0.72 mg/l alcool pur în aerul expirat, următorul pe listă fiind un bărbat din Podgoria depistat la Rîmnicu Sărat cu 0.69 mg/l alcool pur în aerul expirat.  "În opt situații au fost întocmite dosare penale iar în cazul celorlalte 7 situații au fost sancționați contravențional și lăsați fără permise de conducere pentru o perioadă de 90 de zile", a subliniat Florina Crucianu, purtătorul de cuvînt al inspectoratului. Totodată, polițiștii rutieri au împărțit amenzi în stînga și în dreapta șoferilor care au încălcat regimul legal de viteză. Peste 290 de conducători auto au fost sancționați, împotriva a 10 dintre ei luîndu-se măsura reținerii permisului pentru o perioadă de 90 de zile. În total, au fost aplicate 582 de sancțiuni contravenționale cu o valoare de peste 100.000 de lei.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Sfaturi pentru bobocii de liceu

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU