Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4637 > La zi Nr. 4637 de vineri, 7 februarie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

În Piața Centrală


Spirite încinse, marfă înghețată

Un control al O.P.C. efectuat ieri, care viza înlăturarea de la consum a fructelor și legumelor înghețate, s-a lăsat cu sancțiuni

articol de: Florin ZAFIU
Spirite încinse, marfă înghețată
 

Scandal în Piața Centrală după un control al comisarilor de la Protecția Consumatorilor.

Prinși cu tarabele pline de fructe și legume înghețate, precupeții și-au vărsat năduful pe autorități lăsînd la o parte părerile clinților și calitatea ce le-o oferă acestora. Vînzătorii se plîng de faptul că în piață nu sînt condiții și că frigul le strică mărfurile. Pe de altă parte există și comercianți care știu cum să își protejeze produsele astfel încît buzoienii să nu fie înșelați.

Controlul s-a lăsat cu cîteva avertismente și cu promisiunea unor acțiuni mult mai ample în zilele ce vor urma. Căpșuni și roșii tari ca piatra, citrice degerate și banane negre precum cărbunii. Cam asta au găsit comisarii Protecției Consumatorilor pe unele dintre tarabele aflate în Piața Centrală. Controlul a vizat scoaterea de pe piață a produselor alterate întrucît consumatorii pot fi păcăliți ușor. Fructele o dată dezghețate nu mai au aceleași calități, se înmoaie și sînt improprii consumului. Buzoienii se feresc să le cumpere însă vigilența le este pusă de multe ori la încercare.

Au dat vina pe administratorul pieței

Verificările comisarilor Protecției Consumatorilor au încins spiritele vînzătorilor. Nemulțumiți de faptul că ar putea fi sancționați pentru mărfurile înghețate expuse la vînzare, precupeții au dat vina pe administratorul pieței, care nu le oferă condiții. Au lăsat deoparte calitatea produselor și s-au răfuit atît cît au putut cu autoritățile.

"De ce îngheață? Pentru că nu sînt condiții, de aia îngheață marfa, de aia. Am vorbit cu toată lumea, nu ne aude nimeni", a declarat un comerciant.

Noi controale anunțate

Nu toți precupeții din Piața Centrală au ales să vîndă mărfuri degerate. Unii dintre ei au cîteva metode prin care știu să le protejeze. Atunci cînd totuși fructele îngheață le reduc din preț și anunță consumatorul vizavi de ­ca­li­tatea lor slabă. Alții expun doar o mică parte din marfă pe tarabe pentru a reduce din pierderi și comerciali­zează fructe și legume din lăzi bine acoperite cu pături. După episodul de ieri, autoritățile au anunțat controale și mai aspre.


"Am adus-o, am băgat jumătate la beci, jumătate în mașină, dar mi-am pus peste ea ambalaje goale și pături și a ținut", a precizat Gheorghe Popa, comerciant. 

"În urma controalelor de azi (n.r. - joi) o să iau legătura cu celelalte organe competente și o să fac un control comun și cu DSV, Direcția Agricolă și cu Poliția.  La 20% din ei și fructele și legumele erau aduse de la congelator, și aduse la cald se înmoaie și nu pot fi folosite. Cu această ocazie fac și un apel la consumatori, să fie foarte atenți ce cumpără", a afirmat Nicușor Dinulescu, comisar-șef Protecția Consumatorilor.

La mijloc, clientul nevinovat

Nu există iarnă în care legumele și fructele din piață să nu înghețe. Vînzătorii dau vina pe administratorii pieței, autoritățile spun că își fac doar datoria la mijloc căzînd de fiecare dată clientul nevinovat. Reprezentanții "Piețe, Tîrguri și Oboare" promit însă că în scurt timp centrul commercial va fi acoperit în integralitate, iar condițiile se vor îmbunătăți.

 

COMENTARII

L. Buzoianu si NTS:
Spirite încinse, marfă îngheţată
Oare cei de la "PROTECTIA CONSUMATORULUI" nu vad prin piata scamatoriile acelea cu etichetele puse in pozitii ca sa deruteze clientul ?????????????

Sau etichetele cu scris mare "2 LEI ", dar care mai au un f f f f mic 99 ( bani ), dar care acest 99 este de fapt mascat de produsele respective ?????????? Asteptam reactia celor mai sus mentionati, nu de alta dar acest aspect le dauneaza chiar comerciantilor respectivi, fiindca -n acest caz, consumatorul va merege-n supermarchet.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU