Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4624 > La zi Nr. 4624 de vineri, 17 ianuarie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Punct final la o anchetă care s-a desfășurat pe parcursul a doi ani și jumătate


Proxeneți cu "profit" de peste 450.000 de lei, la zdup

Polițiștii au reținut nu mai puțin de zece persoane, trei bărbați între 23 și 34 de ani, restul femei, printre care și două minore

articol de: Florin ZAFIU
Proxeneți cu "profit" de peste 450.000 de lei, la zdup
 
Zece persoane sînt cercetate de proxenetism și prostituție, trei dintre ele fiind reținute de polițiști în urma unor investigații la care au pus umărul și ofițerii Departamentului de Informații și Protecție Internă. Ancheta, care s-a desfășurat pe parcursul a doi ani și jumătate, a scos la lumină o adevărată rețea de proxenetism care a strîns peste 450.000 de lei. Trei dintre suspecții reținuți de polițiști au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile din partea procurorilor, autoritățile continuînd cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale. 

Clienți racolați pe Internet

Ore în șir de documentări și investigații, zeci de controale în trafic și cîteva percheziții domiciliare au fost necesare pentru destructurarea unei grupări de proxeneți care acționa pe raza județului de mai bine de doi ani. Ieri, oamenii legii au descins în locuințele proxeneților și au reținut nu mai puțin de zece persoane, trei bărbați între 23 și 34 de ani, două femei în vîrstă de 44 și 45 de ani, două adolescente de 17 ani, o adolescentă în vîrstă de 16 ani și două tinere de 19, respectiv 25 de ani. În urma anchetei a ieșit la iveală faptul că în perioada iulie 2012 – ianuarie 2014, patru persoane suspectate de proxenetism, trei bărbați și o femeie, ar fi înlesnit și tras foloase de pe urma practicării prostituției de către șase femei. "Clienții erau racolați de regulă prin postarea unor anunțuri pe Internet sau din unități de alimentație publică și se întîlneau cu tinerele la locuințele lor, ale tinerelor sau în camere închiriate de hotel. Din cercetările efectuate a rezultat că din activitățile infracționale a fost obținută suma de 450.000 de lei", ne-a declarat cms.-șef Florina Crucianu, ofițer de presă IPJ Buzău.

"La muncă" în camere închiriate la hotel

Clienții erau racolați de regulă prin postarea unor anunțuri pe internet sau din unități de alimentație publică și se întîlneau cu tinerele la locuințele lor, ale tinerelor sau în camere închiriate de hotel. Din cercetările efectuate a rezultat că din activitățile infracționale a fost obținută suma de 450.000 de lei. Oamenii legii au efectuat totodată razii pe principalele drumuri ale județului și au mai depistat 15 tinere care atrăgeau șoferii aflați în tranzit, în vederea practicării de raporturi sexuale în schimbul unor sume de bani. Tinerele respective au fost amendate iar trei din cei zece suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore. Polițiștii continuă cercetările, în vederea documentării tuturor aspectelorcauzei. În  cadrul  investigațiilor  s-a  beneficiat  de  sprijinul  ofițerilor Departamentului de Informații și Protecție Internă.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Un drum județean important intră în reabilitare
Șoferi drogați, prinși în trafic

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU