Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4619 > La zi Nr. 4619 de vineri, 10 ianuarie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Ceva pute de trăznește la Rîmnicelu


Golănia usturoiului din import, combătută cu mascați

La mijloc e o evaziune de circa 2 milioane de euro

articol de: Florin ZAFIU
Golănia usturoiului din import, combătută cu mascați
 
I-au trezit din somn și le-au scotocit gospodăriile. Este vorba despre cea mai amplă acțiune a oamenilor legii din Buzău menită să facă ordine în comerțul cu legume. Nu mai puțin de 45 de percheziții au fost făcute ieri dimineață în trei localități buzoiene în căutarea unor persoane suspectate că prin acte ilicite de comerț au produs un prejudiciu statului de peste 2 milioane de euro. La audieri au ajuns 44 de persoane, iar 4 suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore. Polițiștii buzoieni au ridicat în vederea cercetărilor 350.000 de lei și aproximativ 17.000 de euro.

Au vociferat

În comuna Rîmnicelu, cunoscută pentru preocupările agricole ale locuitorilor, a fost joi dimineață răzbel. Unul fără focuri de armă ci doar cu nervi, strigăte și amenințări. Localnicii, preponderent romi, au reacționat prompt la descinderile oamenilor legii. Luați pe nepusă masă de polițiști, așa-zișii agricultori au vociferat că sînt chestionați și controlați. "Foarte supărat, au venit, au făcut o percheziție urîtă, ne-au speriat copiii la primele ore ale dimineții, au venit, ne-au dat peste cap dormeze, paturi, fotolii", a afirmat Andrei Gheorghe – localnic Rîmnicelu. "Au venit și au descins la orele 7 dimineața, ne-au luat din somn. Ne-au mințit că caută droguri și arme și căutau evaziune fiscală. Trebuia să trimită o citație acasă", a precizat un localnic din Rîmnicelu.

Amplă desfășurare de forțe

La sediul Poliției din Rîmnicelu au fost aduși rînd pe rînd suspecții pentru audieri. Alții au ajuns la Rîmnicu Sărat și o parte la Buzău. De fapt, toată desfășurarea de forțe la care au participat nici mai mult nici mai puțin de 200 de oameni în uniformă a avut scopul de a-i identifica și trage la răspundere pe cei care au produs o gaură în buget de peste 2 milioane de euro. Suspecții sînt cercetați pentru că au importat legume din spațiul intracomunitar pe care ulterior le-au vîndut la prețuri mai mari. Tranzacțiile , neînregistrate în evidențe contabile, au ocolit astfel legile fiscale și banii care ar fi trebuit să ajungă la buget au intrat în buzunarele comercianților. "Patru dintre suspecți ar fi realizat achiziții de legume din spațiul intracomunitar, cu preponderență din Spania și Olanda, prin mai mulți agenți economici. Ulterior marfa ar fi fost vîndută fără înregistrarea în totalitate a veniturilor. În urma perchezițiilor, 44 de persoane au fost conduse la sediul Poliției. De asemenea, au fost ridicate importante sume de bani", a declarat cms.-șef Florina Crucianu – ofițer de relații publice IPJ Buzău.

Filtre în localitate

Pentru a se asigura că nici unul dintre suspecți nu fuge de răspundere, polițiștii de la Serviciul Rutier au făcut filtre în localitate. Nici unul dintre șoferii care au tranzitat joi localitatea nu a scăpat fără să dea socoteală despre scopul deplasării. Suspecții au fost însoțiți la audieri de rudele nemulțumite, care au venit să-i susțină moral. Pentru recuperarea prejudiciului s-au dispus și măsuri asiguratorii cu privire la mai multe imobile și autovehicule.

 

COMENTARII

Moraru De Vrancea:
Cezurati comentariul sau ...?
Comentariul trimis nu a aparut !

Sa inteleg ca cereti permisiunea ,,organelor" pentru a il trunchia sau nu l da in comentari ?

Sunteti independenti ?!

Presa de presa !
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU