Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4618 > La zi Nr. 4618 de joi, 9 ianuarie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

În prezența ministrului Apărării, Mircea Dușa,


S-a produs schimbarea la comanda Diviziei "Getica"

Prin ordin de ministru, ieri, a fost învestit în această funcție generalul de brigadă Lucian Foca

articol de: Florin ZAFIU
S-a produs schimbarea la comanda Diviziei "Getica"
 
Un general de 53 de ani este de miercuri noul comandant al uneia dintre cele mai mari structuri militare ale Armatei Române. În prezența ministrului Apărării Naționale, a avut loc ceremonialul de predare – primire a comenzii Diviziei 2 Infanterie Getica, un ceremonial pe cît de sobru, pe atît de impresionant. La vremuri noi, oameni noi, este dictonul după care conduce ministrul Apărării Naționale. După ce marți a fost numit noul șef al Statului Major al Forțelor Terestre în persoana generalului maior Nicolae Ciucă, comanda Diviziei 2 Infanterie Getica a rămas vacantă. Prin ordin de ministru, ieri a fost învestit în această funcție generalul de brigadă Lucian Foca. Iar considerentele pe care fost făcută numirea s-au regăsit în CV-ul ofițerului. "Un general cu multă experiență care a condus misiuni ale Armatei Române în teatrele de operații, nenumărate misiuni în cadrul organizațiilor internaționale NATO, ONU, UE, ba, mai mult, a condus una din brigăzile de elită ale Armatei Române, Brigada de Informații de la Buzău", a declarat ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa.

Ceremonial emoționant

Preluarea comenzii de la fostul comandant s-a făcut în cadrul unui ceremonial emoționant desfășurat în curtea Comandamentului Diviziei. Fostul comandant, generalul Ciucă, a predat drapelul de luptă al Diviziei noului șef al structurii. Așa cum probabil doar o dată în viață se poate vedea, un general a îngenuncheat și a sărutat drapelul în semn de respect pentru valorile naționale și pentru țara în slujba căreia își pune viața.

O misiune dificilă

Generalul Lucian Foca are 53 de ani și este născut în localitatea Sinaia din județul Prahova. În noua sa poziție de șef al uneia dintre cele mai mari structuri militare a Romîniei, ofițerul spune că misiunea sa nu va fi deloc una ușoară. "Divizia 2 Infanterie Getica este poziționată într-o zonă importantă a României, în estul țării, sîntem la granița cu NATO și misiunile ei cu unitățile din compunere sînt destinate să participe la tot genul de misiuni atît pe teritoriul național, cît și în teatrele de operații", a afirmat g-ral bg. dr. Lucian Foca – comandantul Divizia 2 Infanterie Getica.

Componența Diviziei

Divizia 2 Infanterie Getica are în componență, potrivit datelor publice, 3 brigăzi, 2 regimente și 5 batalioane din zona Moldova-Muntenia și Dobrogea. Odată finalizat ceremonialul, noul comandant și-a luat funcția în primire și a condus defilarea formației și a Gărzii de Onoare în fața invitaților.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU