Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4610 > La zi Nr. 4610 de joi, 19 decembrie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Tînăra ucisă de un șofer băut a fost condusă ieri pe ultimul drum


Strigăt de durere

Rude, colegi și prieteni au participat la funeraliile Georgianei

articol de: Florin ZAFIU
Strigăt de durere
 
Sute de oameni au condus-o ieri, pe ultimul drum, pe Georgiana, eleva de clasa a douăsprezecea pe care un șofer băut a trimis-o la Ceruri. Funeraliile au avut loc la Pleșești, în satul natal al adolescentei. Colegii tinerei au purtat tricouri cu chipul fetei și cu un mesaj prin  care au cerut să fie înăsprite pedepsele pentru șoferii care urcă băuți la volan și curmă vieți. Claxoanele mașinilor au sunat ieri ca un strigăt de durere. În urma mașinii mortuare, sute de oameni - rude, prieteni și colegi ai Georgianei - au pornit într-un pelerinaj al durerii pe drumurile din Berca. Preț de aproape două ore, cortegiul funerar pornit de la casa din Plelești a familiei Georgianei a străbătut drumul pînă în centrul comunei și înapoi.  

Au rememorat momentul

În locul în care acum o săptămînă Georgiana și o femeie care o însoțea au fost lovite de mașina condusă de un șofer beat, ieri cei prezenți la funeralii au aprins lumînări. Martorii au rememorat momentul care i-a fost fatal adolescentei. "Nenorocitul, beat, a venit cu mașina, fetele mergeau pe marginea drumului și a intrat direct în ele fără să ocolească, fără să evite, fără să claxoneze", a declarat un martor.

Au vrut să sensibilizeze opinia publică

Colegii Georgianei, elevi la Liceul cu Program Sportiv, au purtat tricouri inscripționate cu chipul tinerei și cu un mesaj menit să sensibilizeze opinia publică în privința pedepselor prea blînde pentru șoferii care urcă băuți la volan și provoacă tragedii. "În primul rînd am vrea să transmitem mesajul <Stop suferinței> pentru că am văzut la televizor foarte multe cazuri care cred că ar merita mai puțin să apară pentru că din punctul meu de vedere, asemenea situații afectează foarte mult părinții și pe noi prietenii pentru că cred că cu toții știm cum e să pierzi pe cineva drag", a afirmat Octavian, coleg. "A fost o colegă foarte bună, am ținut la ea ca între colegi și ne pare rău de pierderea ei", a precizat Marian, coleg. "A fost o fată deosebită și păcat că la vîrsta asta părinții să își înmormînteze copilul", a afirmat Nicușor.

Filmul evenimentului

Georgiana, o tînără plină de viață și de optimism, a fost lovită de mașina condusă de un șofer băut, marțea trecută cînd se întorcea de la școală. Mergea pe marginea șoselei, împreună cu o femeie cînd mașina le-a lovit în plin. Șoferul s-a făcut nevăzut în timp ce victimele se aflau în agonie. Georgiana a murit pe un pat de spital, la finele săptămînii trecute, în timp ce a doua victimă este în stare stabilă, internată într-un spital din București. În urma Georgianei, colegii ei vor să lupte pentru a determina înăsprirea pedepselor pentru șoferii care iau vieți, pe șosele, după ce urcă băuți la volan. De altfel, tinerii și-au amintit miercuri și de cazul Ancăi Berevoianu, adolescenta de 15 ani, pe care anul acesta a ucis-o mașina condusă de primarul din Cernătești, aflat la volan după ce a consumat alcool.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Sfaturi pentru bobocii de liceu

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU