Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4608 > La zi Nr. 4608 de marti, 17 decembrie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Decizii corecte sau plan de răzbunare?


Găurile din casieria "Piețe, Tîrguri și Oboare", judecate la Curtea de Apel Ploiești

După controlul Curții de Conturi, inspectorii au solicitat suspendarea din funcție a managerului, alături de alți trei angajați

articol de: Florin ZAFIU
Războiul dintre Curtea de Conturi Buzău și "Piețe, Tîrguri și Oboare", societatea administrată de Cornel Diaconiță, se tranșează la Curtea de Apel Ploiești. În urma neregulilor descoperite în casieria societății, inspectorii au solicitat suspendarea din funcție a managerului, alături de alți trei angajați. Dacă se va impune se va merge pînă la Înalta Curte de Casație și Justiție, au declarat reprezentanții societății. Măsurile dispuse de Curtea de Conturi, așa cum prevede legea, au fost suspendate, atît timp cît cele două instituții fac obiectul unui litigiu în instanță.

Datorii de recuperat și sporuri salariale necuvenite

În urma unui control desfășurat de către inspectorii Curții de Conturi la începutul acestui an în ograda societății "Piețe, Tîrguri și Oboare" au fost descoperite mai multe nereguli pentru care au fost emise măsuri de intrare în legalitate. Inspectorii nu au văzut cu ochi buni decizia societății de a nu percepe comercianților majorări de întîrziere la plata chiriilor, astfel încît au solicitat recuperarea datoriilor. Administratorii societății au spus că au refuzat să perceapă majorări pentru a încuraja comercianții să rămînă într-o perioadă de criză cînd mai toți își închid afacerile. Totodată, autoritățile au dispus conducerii să înceapă demersurile legate de recuperarea unor datorii înregistrate de trei firme care timp de 4 luni au efectuat acte de comerț în obor după care au dispărut lăsînd în urmă un prejudiciu de 9.000 de lei. Și nu în ultimul rînd Curtea de Conturi a arătat prin intermediul unui raport că managerul firmei ar fi încasat sporuri salariale necuvenite. Toate măsurile de remediere au fost puse în practică, însă cu toate acestea Curtea de Conturi a continuat atacul împotriva "Piețe, Tîrguri și Oboare".

Casierița societății, dată afară

Inspectorii au constatat că sume importante de bani au fost sustrase prin intermediul unor acte în fals de către casierița societății. Angajata a fost dată afară, trimisă în judecată, dar cu toate astea sancțiunile împotriva societății nu s-au oprit aici. "În urma controlului pe care l-am avut la Curtea de Conturi în luna ianuarie-februarie s-au depistat la casierie anumite lipsuri, lucru pe care noi, acea pagubă, am recuperat-o și am cerut extinderea anchetei pentru a vedea dacă au fost și alte lipsuri. Și surprinzător la 4-5 luni de zile după acest control primim o adresă de la Curtea de Conturi de suspendare către o contabilă și o fată de la contracte, apoi o altă suspendare pentru mine, să fiu eu suspendat", ne-a declarat Cornel Diaconiță, directorul de la "Piețe, Tîrguri și Oboare".

Măsurile impuse în primă instanță au fost realizate

Curtea de Conturi a solicitat suspendarea din funcție a managerului societății "Piețe, Tîrguri și Oboare" alături de alți trei angajați. Evident măsura acesta nu a fost pe placul managerului, mai ales că dispozițiile anterioare ale Curții au fost puse în aplicare. S.C. "Piețe, Tîrguri și Oboare" a ales calea instanței și a depus contestație împotriva raportului la Curtea de Apel Ploiești. "Inițial se contestă decizia la Curtea de Conturi, pe perioada contestației măsura este suspendată, după soluția primită se poate ataca în contencios-administrativ. Se solicită o cerere de anulare și de suspendare pînă la soluționarea definitivă a cauzei", ne-a declarat Doinița Suditu, consilier juridic. În cazul în care nici la Curtea de Apel Ploiești societatea nu va avea cîștig de cauză, atunci se va iniția o acțiune judecătorească în cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Cornel Diaconiță, managerul societății "Piețe, Tîrguri și Oboare", crede că acțiunile Curții de Conturi fac parte dintr-un plan de răzbunare, întrucît nu a ținut cont de faptul că măsurile impuse în primă instanță au fost realizate. Inspectorii au cerut suspendarea directorului în condițiile în care casierița a fost de vină, a fost dată afară și acum face obiectul unui dosar penal.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU