Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4587 > La zi Nr. 4587 de luni, 18 noiembrie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Procurorul George Mărgărit,


Judecat în libertate

Curtea de Apel București a respins cererea de arestare preventivă a procurorilor D.N.A.

articol de: Cătălina JINGOIU
Și-a jucat ultima carte cu lacrimi în ochi. Procurorul George Mărgărit a jucat bine de această dată, nu așa cum a făcut-o la poker, pentru că a reușit să-i înduplece pe magistrați să-l judece în stare de libertate. Curtea de Apel București a decis să respingă astfel cererea de arestare preventivă a procurorilor DNA. Numai unui bun jucător de poker instinctele îi spun cum să nu se dea de gol atunci cînd are o mînă bună ori cînd vrea să blufeze. Iar pasiunea pentru jocurile de noroc a procurorului George Mărgărit a dovedit că magistratul este extrem de abil. Nu cu banii DIICOT pe care i-a jucat și i-a pierdut ci cu manipularea instanței de la Curtea de Apel București care a judecat joi cererea procurorilor DNA de arestare preventivă. Deși avea în mînă cărți proaste care nicicum nu i-ar fi dat posibilitatea să cîștige la masă, a jucat la cacealma și a cîștigat. Mai exact a convins instanța să-l judece în stare de libertate. La ieșirea din sala de judecată, procurorul pokerist a declarat că va încerca să își trateze dependența pentru jocurile de noroc. "O să încerc să urmez un tratament medical, o să încerc să o iau de la capăt. Există o anumită formă de dependență, cred că un medic psihiatru sau psiholog s-ar putea pronunța mai bine", a declarat George Mărgărit.

Pledoaria apărării invocă probleme psihice

Apărătorul procurorului a menționat în pledoaria sa că magistratul pe care îl reprezintă are probleme de natură medicală. "Nu se poate abține, mi-a spus că pur și simplu nu se poate abține. Am avut discuții cu familia, e o problemă de natură medicală și am în vedere dimensiunea psihică", a afirmat  Bogdan Vlad – avocatul lui George Mărgărit. Surse judiciare au precizat  că procurorii DNA au decis să-l re ină pe George Mărgărit, după ce au stabilit că, la ultimele două opera iuni la care a participat, acesta și-a însușit bijuteriile și banii confiscați, în valoare totală de aproximativ 150.000 de euro. Mai mult, procurorul a amanetat bijuteriile confiscate pentru a obține contravaloarea lor în bani. "În sarcina acestuia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată, infracțiune săvîrșită în formă continuată, este vorba de 10 acte materiale. Din rezoluția de începere a urmăririi penale a rezultat că în perioada 2012-2013, George Mărgărit, în calitatea sa de procuror DIICOT la Biroul Teritorial Buzău învestit cu soluționarea a două dosare penale, nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu și ar fi cauzat o vătămare a intereselor legale ale mai multor persoane, obținînd un avantaj patrimonial, mai precis este vorba despre sume de bani și contravaloarea unor bijuterii", a precizat Livia Săplăcan - purtătorul de cuvînt al DNA.

Toate dosarele procurorului Mărgărit, verificate

Surse din rîndul anchetatorilori mai spun și că una dintre persoanele vizate de anchetă a reușit să demonstreze că bijuteriile confiscate de procuror nu-i aparțineau ei, ci unui membru al familiei, așa că a cerut DIICOT Buzău să-i fie restituite bunurile familiei, care nu proveneau din comiterea de infracțiuni și nu aveau legătură cu dosarul în care aceasta era cercetată. Cînd au făcut verificări, colegii procurorului George Mărgărit au constatat că acesta nu atașa niciodată documentul care să ateste că bunurile confiscate sînt depuse în conturile statului spre păstrare, pînă la finalizarea anchetei. Procurorii D.N.A. urmează să verifice toate dosarele întocmite de George Mărgărit de la intrarea lui în magistratură.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU