Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4574 > La zi Nr. 4574 de miercuri, 30 octombrie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Din calculele R.A.M.,


Încălzirea locuinței în luna octombrie nu va costa mai mult de 100 de lei

Este estimarea realizată după o analiză a consumului abonaților branșați la sistemul centralizat de distribuție a energiei termice

articol de: Florin ZAFIU
Buzoienii vor scoate din buzunare în medie între 50 și 100 de lei pentru căldura consumată de-a lungul lunii octombrie. Este estimarea reprezentanților Regiei Autonome Municipale realizată după o analiză a consumului pe care abonații branșați la sistemul centralizat de distribuție a energiei termice l-au înregistrat în funcție de suprafața apartamentelor și a locuințelor. Nu este o sumă foarte mare, dar nici prea mică, sînt de părere buzoienii care își raportează cheltuielile la veniturile salariale și la pensii. 

Facturi mai mari cu maxim 100 de lei

Pe parcursul lunii septembrie, Regia Autonomă Municipală nu a furnizat energie termică, întrucît temperaturile de afară nu au impus acest lucru. În schimb, luna octombrie a debutat cu ploi și frig. Zile în șir au fost înregistrate temperaturi sub 10 grade Celsius, motiv pentru care furnizorul de energie termică a decis că este timpul să încălzească din nou caloriferele. Totuși, buzoienii au avut posibilitatea de a decide dacă doresc sau nu căldură, în timp ce alții au beneficiat de agentul termic doar pe timpul nopții. Directorul RAM Buzău estimează însă că buzoienii care, de-a lungul lunii octombrie, s-au bucurat încontinuu de căldură, vor plăti cu pînă la 100 de lei mai mult față de luna septembrie, cînd nu au beneficiat de agentul termic. "Pot să spun că pentru luna octombrie  facturile pentru cei  care au consumat toată luna va fi de 50 maxim 100 de lei, asta înseamnă 0,5 gigacalorii maxim. Eu cred că aceea va fi valoarea maximă pentru că în luna octombrie am livrat la parametri reduși, în perioada cînd s-a încălzit... doar noaptea culminînd cu ultimele nopți cînd programul de noapte l-am împărțit în două, trei ore seara și 3 ore dimineața", a declarat Constantin Tacea, director RAM Buzău.

Se va resimți la buzunare

Buzoienii branșați la Regia Autonomă Municipală sînt de părere că agentul termic s-a simțit în locuințe, dar se va resimți și mai mult în buzunare. Asta pentru că cei 50 -100 de lei pentru un pensionar fac diferența. "Dacă a fost frig afară, a fost și cald în casă. A fost bine. Vedem cum va fi cu plata", a precizat Maria Botea, abonată RAM. Greul însă abia urmează, întrucît luna noiembrie anunță temperaturi scăzute, deci o cantitate mai mare de căldură consumată.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Sfaturi pentru bobocii de liceu

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU