Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4552 > La zi Nr. 4552 de luni, 30 septembrie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Începe ofensiva


Operațiunea "Maidanezul"

Administrația locală îi va verifica pe buzoienii care au adoptat cîini comunitari

articol de: Mirela DUMITRU
Începe ofensiva împotriva maidanezilor. Primăria se pregătește să strîngă maidanezii de pe străzi și să treacă la eutanasierea celor care se află de mai bine de două săptămîni în adăpost. În paralel, administrația locală îi va verifica pe buzoienii care au adoptat cîini comunitari, misiune care va cădea în sarcina polițiștilor locali. Noua lege privind eutanasierea maidanezilor la 14 zile după ce au fost prinși pe străzi, dacă nu sînt adoptați, pune autoritățile locale la treabă. Fiecare administrație, dar în special cele ale orașelor mari, pune pe hîrtie planul de gestionare a problemei cîinilor fără stăpîn. 

Verifică situația

La Buzău, Primăria ar vrea să verifice situația adopțiilor. Practic, polițiștii locali vor merge la buzoienii care au adoptat, în ultimii ani, maidanezi. Oamenii legii vor verifica dacă cetățenii respectivi țin animalele adoptate în gospodării sau în apartamente. Primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, consideră Legea maidanezilor binevenită. Chiar și așa, cheltuielile pentru gestionarea problemei cîinilor fără stăpîn sînt mari, spune edilul-șef. "Problema este că această operațiune nu este ieftină. Operația unui cîine costă între 90 și 110, în funcție dacă este mascul sau femelă, eutanasierea 80 de lei, iar prinderea în jur de 100 de lei și mai bine de lei. Alături de mîncarea unui cîine pentru 14 zile, veți vedea de fapt că un cîine s-ar putea să ducă la o cheltuială de aporximativ 300 de lei, cu acele 14 zile. Gîndiți-vă că alocația de hrană la cantină pentru un cetățean este de 10 lei pe zi", a declarat Constantin Boșcodeală, primar Buzău.  Primarul orașului Buzău, Constantin Boșcodeală, mai spune că problema maidanezilor nu va putea fi rezolvată dacă administrațiile localităților învecinate nu vor aplica legea în același timp.  "Eu solicit următorul lucru, ca toate administrațiile locale din județul Buzău să facă acest lucru pentru că vorbind cinstit degeaba facem noi toate operațiile prevăzute de lege dacă în comunele apropiate sau cele din județ acest lucru nu se face", a precizat Constantin Boșcodeală, primar Buzău.

Apel pentru sterilizarea cîinilor din gospodării

Edilul-șef face un apel și la locuitorii orașului să aducă la sterilizare cîinii pe care îi au în curți –cu excepția celor de rasă- pentru ca ei să nu se mai înmulțească, iar puii să fie aruncați în stradă. Operațiunile de sterilizare nu implică nici un fel de costuri pentru cetățeni, fiind suportate integral din bugetul municipalității.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU