Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4544 > La zi Nr. 4544 de miercuri, 18 septembrie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

În plin vîrf de sezon,


Se anunță controale pentru depistarea șoferilor băuți

Din această cauză, anul acesta au murit două persoane, iar alte 19 au fost rănite

articol de: Florin ZAFIU
O serie de accidente de circulație s-au produs în acest an pe fondul consumului de băuturi alcoolice. O fetiță în vîrstă de 15 ani a fost accidentată mortal pe raza localității Potoceni, iar alte două persoane au murit, tot din pricina unor șoferi băuți, la Gura Teghii și Vîlcelele. Evenimentele rutiere respective au determinat Inspectoratul Județean de Poliție Buzău să demareze o campanie de prevenire în trafic prin testări regulate ale șoferilor cu ajutorul aparatului Drager. Peste 200 de dosare penale au întocmit rutierișii de la începutul anului pînă în prezent șoferilor băuți aflați la volan. 

14 accidente produse pe fondul consumului de alcool

De la începutul anului pînă în prezent, pe raza județului Buzău s-au produs 14 accidente de circulație pe fondul consumului de băuturi alcoolice, în urma cărora trei persoane și-au pierdut viața, iar alte nouăsprezece au suferit vătămări corporale. Cel mai grav s-a produs în data de 1 mai, atunci cînd primarul comunei Cernătești, Valerică Șercăianu, a accidentat mortal o elevă în vîrstă de 15 ani. Edilul comunei a fost testat de către polițiști cu aparatul Drager, rezultînd o concentrație de 0.38 mg/l alcool pur în aerul expirat și 1 la mie după probele recoltate de sînge. Alte două accidente avînd drept cauză consumul de băuturi alcoolice s-au produs pe șoselele județului, motiv pentru care rutieriștii au demarat o campanie de prevenire. Sute de șoferi au rămas fără permise, iar alții s-au ales cu dosare penale din patima băuturii. "Pînă la acest moment au fost întocmite 242 de dosare penale șoferilor depistați sub influența băuturilor alcoolice, existînd și 26 de situații cînd s-au întocmit dosare penale pentru șoferii care au refuzat să se supună recoltărilor de probe biologice", a declarat cms. șef Laurențiu Pantazi, insp. șef IPJ Buzău. "Au fost și situații cînd am identificat conducători auto care se aflau pe lîngă lege, în sensul că au fost depistați cu o valoare alcoolică în sînge peste limita legală, s-au aplicat măsuri, pînă acum avem 401 cazuri de ridicare a permisului de conducere pentru 90 de zile", a afirmat cms. șef Silviu Dinu, Poliția Rutieră Buzău.

Verificări intensificate pe timp de noapte

Datele statistice arată că cele mai multe accidente avînd drept cauză consumul de băuturi alcoolice s-au produs între orele 20.00 și 23.00. Polițiștii rutieri vor intensifica verificările în trafic pe timpul nopții, determinați și de perioada în care buzoienii produc băuturi alcoolice. Testările în trafic și activitățile de prevenire se vor derula timp de două luni și vor angrena, pe lîngă polițiștii rutieri, și agenți de ordine publică. Pe lîngă drumurile europene și naționale, oamenii legii vor desfășura activități și pe cele județene și comunale.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Sfaturi pentru bobocii de liceu

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU