Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2471 > La zi Nr. 2471 de miercuri, 30 august 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

SĂ TRĂIȚI SĂNĂTOȘI!

articol de: Corina RĂCHIȚEANU
SĂ TRĂIȚI SĂNĂTOȘI!
 

Medicina de familie se face în funcție de programarea la coafor
Medicii de familie buzoieni și-au făcut deja un obicei din a nu-și respecta programul de lucru. Fie că au cabinetele în Spitalul C.F.R., în incinta Laboratorului de Sănătate Mintală sau în sedii particulare, medicii depășesc cu mult ora la care ar trebui să-și înceapă programul.
Doar avertismente
Cum este și normal, mulți dintre pacienți sînt nemulțumiți, dar se pare că plîngerile lor nu sînt ascultate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, iar de medicii direct responsabili, nici atît. Situația este cu atît mai gravă cu cît, uneori, de programul medicilor depind vieți. O mică "razie", neavizată, prin cabinetele de familie din Buzău, scoate la iveală faptul că foarte puțini sînt doctorii care își respectă programul sau care nu absentează cu zilele, nemotivat. Reprezentanții C.J.A.S. ne-au declarat că intenția medicilor nu este de a-și bate joc de pacienți, ci și-au făcut din asta un obicei, desfășurîndu-și activitatea după bunul lor plac. Controalele sînt primul pas spre "îndreptarea" comportamentului medicilor de familie, dar sancțiunile care se aplică, deocamdată, constau în avertismente.
Dacă în oraș situația este cît de cît mai bună, la țară medicii chiar fac ce vor ei. Prezența lor este de ceva timp o raritate, iar dacă doctorii catadicsesc să treacă pe la cabinet o dată pe săptămînă, localnicii spun "săru' mîna" și se grăbesc să-i ploconească cu tot ce au mai bun prin gospodării, ca să capete o rețetă corectă pentru bolile de care suferă. Nu puține sînt cazurile în care medicii de la țară, după ce că dau pe la dispensar cînd au chef, nu sînt nici prea pricepuți în meseria pe care și-au ales-o. Astfel, de multe ori, prescriu medicamente care nu au nimic în comun cu boala de care suferă, de fapt, o persoană, iar oamenii ajung să fie mai bolnavi decît pînă să aibă de-a face cu medicul.
Diclofenac pentru hipertensiune
Este și cazul unui localnic dintr-o comună buzoiană care suferă de hipertensiune arterială. În mod firesc, medicul ar fi trebuit să-i prescrie medicamentele corespunzătoare, numai că, din motive numai de el știute, doctorul i-a adus o sacoșă cu tuburi de Diclofenac. Bineînțeles, pentru "serviciul" care i-a fost făcut și pentru că nu știa că Diclofenacul nu tratează hipertensiunea, bărbatul a trebuit să se recompenseze față de medic, atît cu bani, dar și cu diverse produse de prin gospodărie.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU