Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4436 > La zi Nr. 4436 de luni, 8 aprilie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Întrucît părinții agresorilor sînt persoane sus-puse,


Ancheta puștiului mutilat se transformă într-o mascaradă

Toată vina se vrea aruncată pe un băiat de la țară, ai căror părinți n-au posibilitatea să-l apere

articol de: Doru GHEORGHIADE
Ancheta asupra evenimentului produs săptămîna trecută, cînd un puști din Buzău a fost mutilat în bătaie și lăsat fără toți dinții de un grup de infractori minori, se îndreaptă spre o mare mascaradă. Anchetatorii duc într-o asemenea direcție totul astfel încît toată răspunderea să pice asupra unui băiat din Stîlpu, care într-adevăr a lovit și el, dar o singură dată, după care a fugit, în timp ce opera a fost desăvîrșită de ceilalți participanți la violențe. Numai că unii dintre ei sînt fii de persoane cu referință, posibilități sau mediu bancar.

Se știe că sînt violenți

Despre unii dintre participanții la eveniment se știe că adesea se strîng în grup și comit violențe. Unii dintre ei au cagule și boxuri, pe care nu ezită să le folosească, ba și instigă pe alții să-și procure astfel de obiecte. La școlile la care învață se știe că băieții au săvîrșit acte sociale, există plîngeri scrise sau verbale, dar nu s-au luat măsuri, pe ideea greșită că școala ar avea de suferit la imagine. Mai mult, părinții unora dintre ei sînt sponsori ai școlilor la care învață, ceea ce le conferă statutul de protejați, indiferent ce boacăne fac. Acum, sistemul de relații s-a pus în funcțiune, astfel că, dacă nu se intervine la timp, toată mizeria riscă să fie împinsă către cel mai nevinovat dintre participanții la violențe. Sînt informații potrivit cărora, pe diverse căi și cu diverse stimulente, s-a ajuns și la o parte dintre așa-zișii ziariști locali, care vor să scoată victima drept periculos și bolnav psihic. Și așa fiind, nimic nu justifică stîlcirea în bătaie a unei ființe, numai că lucrurile nu sînt nici pe departe așa cum le zugrăvesc unii.

Brusc, unele beizadele au probleme de sănătate

Din același arsenal de aruncare a răspunderii și autovictimizare face parte și strategia de obținere a unor certificate medicale pentru unii dintre agresori. De pildă, în înțelegere cu unele cadre medicale, unii au ajuns să se interneze în spital, astfel cîștigîndu-se timp și subiectul devenind neinteresant pentru presă. În final, trebuie spus că acțiunile noastre jurnalistice nu urmăresc neapărat pedepsirea unor persoane, ci tragerea la răspundere conform legii a celor vinovați, astfel încît asemenea evenimente să nu se mai producă niciodată.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU