Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4429 > La zi Nr. 4429 de joi, 28 martie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Acțiune contracronometru


Misiune prin nămeți

O șenilată I.S.U. a intervenit pentru a transporta o bătrînă cu probleme respiratorii

articol de: Mirela DUMITRU
Misiune contracronometru ieri la Odaia Banului, un cătun din comuna Țintești. Acolo, o bătrînă avea nevoie urgentă de ajutor medical, dar Ambulanța nu putea ajunge la locuința ei din cauza troienelor. Pînă la urmă femeia a fost preluată cu o șenilată și adusă pînă la punctul în care Ambulanța se oprise.   
 
Izolați de restul lumii

Satul Odaia Banului este la doar cîțiva kilometri de Buzău și, chiar dacă pare greu de crezut, ieri dimineață era izolat de restul lumii de troiene care măsurau și un metru înălțime. Șenilata care a pornit să o preia ieri pe bătrîna de 74 de ani care avea nevoie de ajutor medical a ocolit șoseaua troienită pe care erau blocate mai multe mașini. Autospeciala și-a făcut drum direct prin cîmp. "Am intervenit pentru transportul unui pacient de la domiciliul din localitatea Odaia Banului pînă la Ambulanță, aproximativ 4 kilometri, în unele locuri, zăpada ajungea pînă la un metru", a precizat Valentin Mihalașcu, plutonier major ISU Buzău. 

A primit îngrijirile de care avea nevoie

Autoșenilata din dotarea ISU Buzău s-a întors în mai puțin de o oră cu bătrîna a cărei stare se agravase din cauza unei răceli. "Eu de o săptămînă mă simt rău, dar n-am avut telefon să dăm. Băiatul meu a anunțat Ambulanța. În gît mă doare, nu pot să vorbesc, am probleme cu ficatul, cu inima, cu toate", a declarat femeia. "O pacientă în vîrstă de 74 de ani, cunoscută cu hipertensiune, de vreo cîteva zile stare febrilă, tuse productivă, faringe hiperemi, transportăm la Spitalul Județean, nu puteam ajunge la ea cu mijloace convenționale", a afirmat Vasile Mircea,  asistent Ambulanță. Preluată de Ambulanță, bătrîna a ajuns la spital pentru tratament. Pentru șenilata intrată recent în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, salvarea bătrînei a fost ultima intervenție pe zăpadă. Vehiculul va fi adaptat pentru intervenții la inundații sau alunecări de teren.  

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU