Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4417 > La zi Nr. 4417 de marti, 12 martie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

A ratat ocazia ca scandalul copiilor legați de pătuțuri să fie dat uitării


Doctorul Anastasiu, directorul Spitalului Județean, a vorbit cînd trebuia să tacă

Prezent în studioul unui post tv local, s-a lansat în acuze aiuritoare la adresa presei, despre care a spus că a instrumentat un scandal imens pentru creșterea ratingului

articol de: Doru GHEORGHIADE
Managerul general al Spitalului Județean dovedește o inabilitate înnăscută în a comunica. Săptămîna trecută, a ratat o uriașă ocazie să tacă și într-un moment de proastă inspirație, dr. Marius Anastasiu s-a prezentat într-un post de televiziune unde a călcat în străchini timp de o oră și 15 minute. Cînd tocmai se mai stinseseră ecourile scandalului internațional, dr. Anastasiu a simțit nevoia să afirme că evenimentul copiilor legați de paturi în secția de Pediatrie a fost creat de o anumită parte a presei, care l-a amplificat în interesul ratingului. Anastasiu a afirmat, încercînd să manipuleze ori pur și simplu din ignoranță, ceea ce-i la fel de grav, că doar doi copii cu retard mintal din sistemul instituționalizat de stat au fost legați de paturi în spitalul pe care-l conduce, deși operatorii tuturor televiziunilor prezente au filmat mai mulți, cel puțin patru. Apoi s-a plîns că, în țară, colegii de breaslă nu l-au susținut din cauza presiunii pe care mass-media a făcut-o în acele zile.  Anastasiu, altfel un medic ale cărui competențe profesionale și rezultate se recunosc, se face că nu știe că în spitalul pe care-l conduce copiii sînt legați de pătuțuri cu sutele, de zeci de ani. Stau mărturie sutele de declarații publice făcute de oameni indignați de perpetuarea acestei pratici. Mai mult, dr. Anastasiu a încercat să alăture în scop manipulatoriu cazul unei asistente înjunghiate de un pacient cu afecțiuni psihice la un spital din Turda, explicînd, aiuritor, că personalul medical nu l-a mai contenționat pe autorul agresiunii de frica mass-media. Intenționat, iată, dr. Anastasiu amestecă niște cazuri de copii sănătoși mintal legați de paturi pentru a nu deranja confortul personalului medical cu pacienții periculoși cu boli mintale grave, care pot deveni violenți. Acest amestec complet fals nu este altceva decît o tentativă de manipulare grosolană, care jignește inteligența a mii de oameni ai căror copii au ajuns în Spitalul Județean și care știau despre praticile de acolo, totul pentru a se deroba de responsabilitatea  pe care ar trebui să și-o asume cu bărbăție, dar n-o face.

Gluma proastă cu demisia

Pe parcursul emisiunii, transformată într-o odă jenantă, managerul Spitalului Județean, dr. Marius Anastasiu,  a mai spus că el și-a depus "demisia în alb" pe masa șefilor de la Consiliul Județean, care însă i-au refuzat-o. O glumă proastă! Orice om cu o minimă educație știe că actul demisiei este unilateral, iar respingerea ei n-are nici o influență asupra demisionarului. Cînd acesta din urmă vrea să facă pe eroul pentru conservarea propriei ima-gini, invocarea respingerii devine un instrument eficient, care, astfel, confirmă lipsa de demnitate a autorului. Demisia e demisie, și gata!

Apoi a devenit victimă și provocat...

Anastasiu s-a declarat apoi din nou victimă a presei și a provocărilor ei. El a declarat că trebuia să "aibă niște rețineri la provocările care au venit în cascadă de la unii colegi ai dumneavoastră de la alt post de televiziune (n.r. - Focus TV, care a lansat subiectul) și de provocări succesive  pentru că era clar că urmăreau de la mine o anumită declarație, dar în nici un caz asta, deci a fost un moment în care, știind că am mai fost invitat la acel post de televiziune, de vreo două ori, în cursul anului trecut, am fost poate prea lejer în limbaj, mizînd pe faptul că n-o să fiu înregistrat". Anastasiu a spus că a cerut ziariștilor care l-au filmat cu camera ascunsă cînd spunea ca ar putea interveni pe linie politică pentru că filmările cu copiii legați să nu apară public, "din solidaritate cu corpul medical de la Pediatrie". Aici, Anastasiu a distorsionat iarăși realitatea, pentru ca, doar cîteva secunde mai tîrziu, să scape adevărul, căci  se temea tocmai pentru el, "pentru că dacă e să se judece așa, pe cale ierarhică, și să încerce să poziționeze o sancțiune pe linie ierarhică, desigur că de sus în jos toți ar putea fi declarați vinovați!". Aici abia a spus adevărul dl. dr. Anastasiu. Dacă o parte din personalul medical de la secția de Pediatrie a fost sancționat pentru problema de ordin administrativ, atunci, din același spirit de solidaritate, inclusiv domnia sa trebuie să răspundă. Numai că n-a avut tăria! Cît despre provocări, o țară întreagă a văzut ce-i cereau ziariștii lui Anastasiu și cum a încercat el să oprească materialele, invocînd relațiile sale politice.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU