Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4396 > La zi Nr. 4396 de duminica, 10 februarie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

De voie, de nevoie,


Reciclare la Poliția Locală

Începînd cu luna aprilie, 120 de agenți vor fi instruiți la Școala de Poliție de la Cîmpina

articol de: Mirela DUMITRU
Funcționarii din cadrul Poliției Locale se pregătesc pentru a urma o serie de cursuri de perfecționare. Astfel, în luna aprilie, 120 de agenți vor urma, în 4 serii, un stagiu de formare inițială. Scopul acestor perfecționări este de a îmbunătăți performanțele polițiștilor locali, totodată aceasta fiind o obligație de serviciu, fără de care nu își pot păstra jobul. Tot în această perioadă, va beneficia de cursuri de perfecționare și personalul contractual al Poliției Locale, de această dată însă programul desfășurîndu-se în plan local. De voie, de nevoie, aparatul administrativ al Poliției Locale Buzău va participa, începînd cu luna aprilie, la o serie de cursuri de perfecționare organizate la Școala de Poliție de la Cîmpina. "În conformitate cu Legea 155/2012 privind Poliția Locală, HG 1332/2010, Regulamentul -cadru de organizare și funcționare, precum și Ordinul MAI 3/2003, vor urma cursuri de formare inițială în cadrul Școlii de Poliție «Vasile Lascăr» din Cîmpina, în serii de 30 de agenți, pe o perioadă de 3 luni, începînd cu luna aprilie", a afirmat Florin Oaie, purtător de cuvînt Poliția Locală Buzău.   
 
Stagiu complet de perfecționare

Parcurgerea acestor cursuri este utilă în activitatea desfășurată, fapt pentru care polițiștii locali spun că sînt nerăbdători să parcurgă aceste stagii de formare profesională. La cursuri, agenții locali vor învăța legislație, tehnici de autoapărare sau pentru intervenții, dar și  cîteva noțiuni esențiale de psihologie. "Cred că va fi util pentru toți colegii mei, ne va ajuta foarte mult în activitățile pe care le vom desfășura de acum încolo. Vom învăța tactici pe care poate noi nu le avem, nu le stăpînim încă bine, avem ocazia acum să le îmbunătățim", a declarat Adrian Saiță, inspector Poliția Locală.  "Aceste cursuri sînt foarte utile pentru experiența noastră pe stradă și pentru formarea noastră profesională în raport cu cetățenii", a precizat Florin Caloian, agent principal Disciplină Rutieră. 

Obligație profesională

Perfecționarea la locul de muncă este și o obligație profesională pentru polițiștii locali care, în lipsa parcurgerii unui astfel de stagiu de pregătire, își pot pierde locul de muncă. "După expirarea perioadei de 5 ani, polițistul local care nu a absolvit programul de formare inițială este eliberat din funcție", a mai spus Florin Oaie, purtător de cuvînt Poliția Locală Buzău. Nu va scăpa de cursuri de perfecționare nici personalul contractual din cadrul Poliției Locale, care este obligat, conform legii, să participe anual la astfel de stagii. La finalul cursurilor, polițiștii locali vor primi diplome atestate de Ministerul Administrației și Internelor.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU