Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4390 > La zi Nr. 4390 de joi, 31 ianuarie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Problemele continuă


Laminorul de la Ductil Steel s-a oprit

Deși activitatea se reluase de numai cîteva săptămîni

articol de: Dan RĂSPOPA
Laminorul de la Ductil Steel și-a încetat ieri activitatea din lipsă de materie primă. Producția se reluase în urmă cu cîteva săptămîni, după ce în decembrie 2012 a fost oprită. Atunci, angajații de la Ductil Steel Buzău și-au reluat activitatea, la o lună de la momentul la care au fost trimiși acasă de către conducerea societății.  Angajații de la Ductil Steel Buzău au fost puși pe liber în luna decembrie, pe motiv că nu mai erau comenzi, iar activitatea se desfășura în pierdere.  

Un șoc pentru oameni

Pentru oameni, șocul a fost cu atît mai puternic și mai greu de suportat cu cît în toamna lui 2012 grupul Mechel, care deține Ductil Steel Buzău, dar și alte fabrici în România, a anunțat că intenționează să vîndă toate combinatele din țară. Deja muncitorii, mulți cu un singur venit în familie, se vedeau pe drumuri, în imposibilitatea de a-și mai achita ratele la bănci și de a-și întreține copiii.  La început de an, lucrurile păreau a se fi redresat la Ductil Steel Buzău. Se spunea atunci că societatea buzoiană ar avea comenzi pe tot parcursul anului 2013. La Ductil Steel Buzău lucrează circa 830 de oameni. Salariul minim obținut de un muncitor calificat care lucrează la uzina buzoiană este de aproape 1.500 de lei.  Secția Laminor din cadrul companiei Ductil Steel și-a trimis ieri angajații acasă. Ei vor primi în continuare 75% din salariu, pînă la noi ordine.

Se caută soluții

Celelalte secții ale fabricii își vor desfășura activitatea, în funcție de materia primă pe care o mai au în stoc, aproximativ  6 săptămîni. În cazul în care managementul nu va găsi o soluție privind materia primă, după această perioadă, secțiile respective își vor înceta activitatea.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum își terorizează un scelerat fosta iubită
Începe reabilitarea Spitalului Brătianu

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU