Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4376 > La zi Nr. 4376 de luni, 14 ianuarie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Rezultate slabe


Dezinteres pentru vaccinarea antigripală

Deși vaccin există în stocul D.S.P., populația nu dorește imunizarea

articol de: Mirela DUMITRU
Buzoienii nu se înghesuie să se vaccineze antigripal. În cadrul campaniei de imunizare derulată în acest an, numai o treime dintre dozele primite de către Direcția de Sănătate Publică Buzău au și fost folosite. Așa se face că în perioada imediat următoare, va fi demarată o campanie de reinformare a populației cu privire la necesitatea vaccinării. Deși la nivel european a fost semnalată apariția unor tulpini gripale, medicii anunță că, pînă în prezent, la Buzău nu au fost înregistrate cazuri de gripă. Deși în depozitul Direcției de Sănătate Publică Buzău se află aproape 13.000 doze de ser antigripal, numai 4.364 de buzoieni s-au arătat interesați de imunizare. Dintre aceștia, 506 bolnavi cronici, nici o gravidă, 1.696 de persoane din sistemul medico-sanitar, 758 de indivizi insituționalizați și personal de îngrijire, dar și 1.404 bătrîni. "Pînă acum am primit 3 tranșe de 12.905 doze de vaccinuri. S-au vaccinat un total de 4.364 de persoane conform celor 5 categorii de persoane eligibile", a declarat Venera Acsinte, director Direcția de Sănătate Publică Buzău.

Cifră foarte mică

Dacă anul trecut aproape 20.000 de buzoieni se vaccinaseră împotriva gripei, anul acesta cifra este foarte mică. Oamenii fie au cumpărat serul deoarece a sosit de la Ministerul Sănătății destul de tîrziu, fie văzînd vremea frumoasă au amînat administrarea serului. Nici măcar bătrînii care în alți ani erau primii la vaccinare nu s-au mai prezentat în cabinetele medicilor de familie pentru imunizare. "Ceea ce mă miră foarte tare este vorba despre persoanele peste 65 de ani, dumnealor erau foarte doritoare ca acest vaccin să le fie administrat", a precizat Venera Acsinte, director Direcția de Sănătate Publică.

Campanie de informare a populației

Pentru a mări numărul persoanelor vaccinate, reprezentanții DSP au în vedere demararea unei campanii de informare a populației. "Noi cam 30% din doze le-am folosit și vom proceda în zilele următoare ca să accelerăm și la celelalte persoane eligibile să fie vaccinate", a afirmat Venera Acsinte, director Direcția de Sănătate Publică. În Europa a fost identificată prezența unor tulpini de virus gripal, motiv pentru care și medicii buzoieni sînt în alertă pentru a preveni apariția și răspîndirea acestuia și în plan local. Deocamdată, la Buzău nu s-a înregistrat nici o îmbolnăvire cu gripă.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Sfaturi pentru bobocii de liceu

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU