Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4364 > La zi Nr. 4364 de marti, 18 decembrie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Pregătiri de Sărbători


Frumusețe periculoasă

Verificările autorităților la cabinetele de înfrumusețare și frizerii s-au lăsat cu sancțiuni

articol de: Florin ZAFIU
Atenție ce alimente cumpărați și cum vă pregătiți pentru Crăciun și Anul Nou! Autoritățile îndeamnă la atenție sporită după ce, în urma unor verificări, au descoperit grave abateri în cabinetele de înfrumusețare. Perioada premergătoare Sărbătorilor de iarnă reprezintă un bun prilej pentru comercianți în a-și mări profitul, uneori folosind metode mai puțin corecte atît pentru buzunarul, cît și pentru sănătatea clientului. Direcția de Sănătate Publică Buzău atrage atenția asupra faptului că folosirea unor produse expirate sau a unui instrumentar nesterilizat vă poate transforma zilele de sărbătoare într-unele de internare. Orice sărbătoare de anvergura Crăciunului sau a Anului Nou trebuie să ne prindă mai frumoși și înnoiți. Cel puțin așa spune tradiția, pentru ca nu cumva celălalt an să ne surprindă cu aceleași obiceiuri. Tocmai din acest motiv, acum, la final de an, cabinetele de înfrumusețare, la fel ca și saloanele de coafură și frizeriile, sînt luate cu asalt. Prețurile uneori nu reflectă calitatea serviciilor mai ales că, de multe ori, după un simplu tratament cosmetic, te poți întoarce acasă cu o serie de afecțiuni. "Ar fi riscul de a contacta multe boli dermatologice, atît la nivelul de piele a capului, dar și în rest, a unor boli alergice, chiar a unor parazitoze date prin aceste instrumentare neigienizate și utilizate de la un client la altul", a precizat Venera Acsinte, director executiv DSP.

Foloseau produse expirate

Direcția de Sănătate Publică Buzău a verificat în ultima perioadă 20 de cabinete de cosmetică, descoperind grave abateri. Printre ele, utilizarea unor produse cosmetice expirate și lipsa substanțelor dezinfectante pentru instrumentarul utilizat. "Principalele neconformități s-au referit la utilizarea produselor cosmetice cu termen de valabilitate expirat, pentru care au fost și scoase din consum 597 de flacoane, neefectuarea corectă a dezinfecției instrumentarului și necurățarea și neschimbarea instrumentarului folosit după fiecare client", a precizat Venera Acsinte, director executiv DSP.

S-au aplicat 8 amenzi

Au fost aplicate amenzi însă cel mai grav, spun autoritățile, a fost faptul că multe dintre firmele sancționate nu au fost la prima abatere. "S-au aplicat 11 avertismente, 8 sancțiuni în valoare de 7.500 lei.  În general ei au antecedente pe această problemă, pentru că este o mentalitate încetățenită, dar ideea este că fiecare dintre ei ar trebui să desfacă în fața clientului un set și să se vadă că este nou igienizat", a afirmat Venera Acsinte, director executiv DSP. Autoritățile spun că verificările vor fi intensificate în următoarea perioadă, urmînd a fi extinse și în domeniul alimentar. Vor fi vizați atît operatorii economici care comercializează produse alimentare, cît și unitățile de alimentație publică ce oferă pachete pentru petrecerea zilelor de Crăciun și Anul Nou.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU