Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4340 > La zi Nr. 4340 de miercuri, 14 noiembrie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Cu ochii pe campanie


Atenție la mita electorală!

Transmit autoritățile candidaților și partidelor politice

articol de: Florin ZAFIU
Orice sărbătoare este binevenită pentru formațiunile politice, mai ales dacă este premergătoare unei campanii electorale. Atunci poți oferi alegătorilor cadouri simbolice, sacoșe cu alimente, băuturi alcoolice și alte produse interzise în perioada unei campanii electorale. Așa s-a întîmplat de Sfinții "Mihail și Gavriil", cînd deputatul Cezar Preda a oferit cetățenilor din Vadu Pașii sticle cu vin. Ieri, reprezentanții Inspectoratului de Poliție au declarat că a fost deschis un dosar penal, urmînd ca Parchetul să îl soluționeze. Atenție la mita electorală, a fost mesajul transmis de autorități atît către electori, cît și pentru partidele implicate în bătălia pentru parlamentare, întrucît sancțiunile includ pînă și pușcăria. În campania electorală, sute de polițiști vor încerca să prevină cazurile de mită electorală, totodată avînd în atribuții asigurarea în bune condiții a alegerilor parlamentare. Incidentele electorale au fost sesizate încă din perioada precampaniei, atunci cînd, în comuna Vadu Pașii, deputatul Cezar Preda a oferit alegătorilor cu titlu de cadou mai multe sticle de vin. Nu a fost vorba de încercarea de a cumpăra voturi, a explicat președintele PDL Buzău, Cezar Preda. Totuși, autoritățile s-au sesizat și au demarat o anchetă. "Cu ocazia sfintelor sărbători de Mihail și Gavriil am primit o sesizare pe raza localității Vadu Pașii precum că s-ar da cadou sticle cu vin, s-au făcut cercetări și s-a propus soluția legală prin Parchet", a declarat col. Vasile Osiac, insp-șef IPJ Buzău.
 
Prima sesizare, la Unguriu

Sesizările au continuat și în debutul campaniei electorale, spun oamenii legii. În localitatea Unguriu, afișele unei formațiuni politice ar fi fost mutate din locul unde au fost postate în primă fază, dar după cercetări s-a adeverit a fi o alarmă falsă. "De la începutul campaniei electorale a fost înregistrată o singură sesizare privind dispariția unor bannere din localitatea Unguriu însă, pe parcursul verificărilor, s-a stabilit că materialele fuseseră luate chiar de formațiunea politică respectivă, astfel că fapta nu s-a confirmat", a precizat Florina Crucianu, purtător de cuvînt IPJ Buzău.

Legislație strictă

Subprefectul județului Buzău amintește despre noua ordonanță de urgență adoptată cu scopul de a descuraja cumpărarea voturilor, prin care candidații și partidele nu au voie să ofere alegătorilor alimente, băuturi alcoolice, țigări sau mărfuri nealimentare. În caz contrar, atît candidații, cît și alegătorii, se pot transforma peste noapte în... pușcăriabili. Peste 700 de polițiști, 200 de jandarmi și 100 de angajați ai ISU vor veghea la buna desfășurare a campaniei electorale și a alegerilor. În cazul în care va fi nevoie, vor fi puse la dispoziție echipaje de mascați, chiar grupa mobilă de jandarmi Ploiești, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Buzău. 66 de dosare penale au fost întocmite în perioada campaniei electorale pentru locale, alte 8 fiind soluționate la Referendumul pentru demiterea președintelui României.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU