Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4332 > La zi Nr. 4332 de vineri, 2 noiembrie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Geamuri pentru toată Europa


Investiție strategică

O societate turcească va investi la Buzău 56 de milioane de euro în vederea producerii a peste 660.000 de seturi de parbrize

articol de: Florin ZAFIU
Peste 50 de milioane de euro vor fi investite de către unul dintre cei mai mari producători de sticlă plană din lume într-o fabrică de producție a parbrizelor aflată în incinta fostului "Cord" S.A. Societatea "Șișecam" a achiziționat compania "Glass Corp", societate cu experiență în domeniul producerii sticlei, și își propune ca începînd din anul 2014 să producă seturi pentru importanți constructori de autoturisme, printre care Ford, Audi, BMW, Volkswagen, dar și Dacia. Administrația locală a întîmpinat cu brațele deschise noul investitor turc, mai ales că promite înființarea a peste 300 de locuri de muncă în viitorul apropiat. "Glass Corp", societatea românească înființată în urmă cu patru ani în incinta "Cord" S.A., a fost cumpărată de către unul dintre cei mai mari producători de geamuri din lume. Este vorba despre societatea turcească "Șișecam", care va investi la Buzău 56 de milioane de euro în vederea producerii a peste 660.000 de seturi de parbrize, sticlă pentru trapele mobile, gemuri laterale și lunete pentru autoturisme comerciale. Joi, la Buzău, reprezentanții firmelor au fost invitați pentru a prezenta cîteva din datele investiției care se va pune pe picioare în următoarea perioadă. "Este vorba despre o investiție cifrată la peste 50 de milioane de euro, care se va realiza în perioada următoare, în fosta incintă "Cord", cum știți dumneavoastră, unde se va dori să se facă seturi de parbrize pentru marile mărci europene, românești și, de asemenea, din Turcia", a afirmat Constantin Boșcodeală, primarul municipiului Buzău.

Noi locuri de muncă

Vorbim despre mărci precum Ford, Dacia, Audi, BMW, Renault, Fiat și Volksvagen. Investitorul a ales Buzăul dintr-un singur motiv, și anume experiența pe care o are în domeniul producerii sticlei. Vor fi create cîteva sute de locuri noi de muncă, alături de cele existente, care includ vechi angajați care au lucrat la fosta fabrică de geamuri. "Noi am ales România pentru o bună investiție în acest domeniu, dar am ales Buzăul pentru fabrica de geamuri din estul Europei, deci pentru activitățile de producere în geam tras, începute cu mulți ani în urmă. Această nouă investiție va crea cel puțin 200 de locuri de muncă în plus față de cele 136 existente", a declarat Reha Akcakya, reprezentant "Șișecam".

Peste 2 ani începe producția

Investitorul turc va finaliza investiția pînă în data de 1 noiembrie a anului viitor, urmînd ca din 2014 să treacă la producția efectivă de parbrize. Ocupă locul 4 în Europa în producția de sticlă plană și 6 în lume. Primarul Constantin Boșcodeală a declarat că nu este singurul investitor turc de anvergură care este sprijinit să investească în municipiul Buzău. Recent, societatea "Superlit", producătoare de conducte pentru canalizare, și-a exprimat intenția de a-și dezvolta afacerea.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU