Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4289 > La zi Nr. 4289 de marti, 4 septembrie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Au sosit ajutoarele comunitare!


Fasole din Etiopia și făină bulgărească

Peste 71.200 de beneficiari vor primi pachetele în valoare de 175-180 de lei

articol de: Florin ZAFIU
 Fasole din Etiopia și făină bulgărească
 
Zeci de mii de buzoieni vor beneficia în acest an de produsele oferite de către Uniunea Europeană prin programul de sprijin al persoanelor defavorizate. Spre deosebire de anii precedenți, paleta de produse este mult mai largă și în concordanță cu nevoile oamenilor. Producătorii au fost aleși pe sprînceană, provenind din țări din lumea a doua sau a treia care, la rîndul lor, au nevoie de sprijin. Vorbim despre Etiopia și vecinii noști bulgari. Distribuția în județul Buzău a debutat, urmînd ca de la jumătatea lunii septembrie să înceapă și în Municipiu.

A început distribuirea către primăriile din județ

Avem făină și orez din Bulgaria, fasole boabe din Etiopia și mălaiul ar putea ajunge pe mesele buzoienilor din Ungaria. Vorbim despre produsele oferite de Uniunea Europeană persoanelor nevoiașe. În județul Buzău vorbim despre 71.200 de beneficiari care ar urma să primească ajutoarele respective începînd cu această lună. În județul Buzău, Consiliul Județean deja a început să distribuie către primării marfa, urmînd ca în Municipiu administrația locală să o împartă în jurul datei de 10 - 15 septembrie. Categoriile de beneficiari care primesc ajutoarele venite de la Uniunea Europeană sînt șomerii, pensionarii cu venituri mai mici de 400 de lei și persoanele cu handicap de gradul I și II.

Primesc 11 alimente

Față de anul trecut, Uniunea Europeană oferă mult mai multe produse. Mai precis 11, dacă și mălaiul va figura în cele din urmă pe listă. Fiecare beneficiar va primi cîte 15 kilograme de făină, 800 de grame de paste făinoase, 600 de grame de biscuiți, 7 kg de orez, 7 litri de ulei, 1 kilogram de fasole boabe, două cutii de mazăre, două de roșii în bulion, una de bulion și, nu în ultimul rînd, 3 kilograme de zahăr. Un pachet destul de consistent, pe care un pensionar îi este foarte greu să și-l permită. Potrivit referentului Consiliului Județean Buzău, Adrian Cristea, valoarea unui pachet este de aproximativ 175-180 de lei. Anul trecut, Uniunea Europeană a prins în programul de ajutorare a persoanelor nevoiașe șase produse. În acest an, numărul lor aproape că s-a dublat, spre bucuria beneficiarilor al căror număr nu a crescut. În depozitul de pe strada Aleea Sporturilor au ajuns deja 110 tone de făină, 44 de orez și 22 de fasole, care vor fi distribuite în comunele din județul Buzău.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU