Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4288 > La zi Nr. 4288 de luni, 3 septembrie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Cursuri gratuite la


Facultatea de Bone

Vineri a fost ultima zi în care femeile interesate se puteau înscrie la specializarea pentru baby-sitter

articol de: Mirela DUMITRU
Buzoiencele care doreau să dețină un certificat care să ateste capacitatea de a educa și abilitățile de a îngriji un copil au avut posibilitatea de a se înscrie la cursurile gratuite pentru bone. Vineri a fost ultima zi în care femeile care își doresc să se angajeze ca și baby-sitter își puteau depune dosarele de înscriere.  Calificarea profesională în meseria de bonă sporește în cazul femeilor defavorizate șansele de a se angaja, ținînd cont că această specializare este destul de solicitată pe piața forței de muncă.

Atestatul le permite angajarea în țară, dar și în U.E.

Cursurile de formare pentru bone sînt oferite de către Fundația Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău. La cursuri se puteau înscrie șomerele, pensionarele, studentele și elevele de peste 18 ani care, după promovarea examenului final, pot profesa ca bone calificate atît în România, cît și în țările Uniunii Europene. Potrivit reprezentanților D.G.A.S.P.C. Buzău, pînă vineri dimineață, nu mai puțin de 56 de dosare de înscriere la cursuri au fost primite. Următoarea etapă va consta în testarea psihologică a candidatelor, urmînd ca la sfîrșitul lunii septembrie să demareze instruirea. Cursul se va desfășura pe o perioadă de 2-3 luni, care vor însuma 360 de ore, repartizate cîte 4 ore pe zi.

Învață cum să crească un copil

Criteriile avute în vedere în momentul selecției sînt vîrsta între 18 și 64 de ani, lipsa unui loc de muncă, să fie apte din punct de vedere al sănătății fizice și psihice, nu au suferit nici o condamnare, nu au fost decăzute din drepturile părintești, au absolvit minim 8 clase și au obținut aviz favorabil pentru a urma cursurile de baby-sitter în urma unei evaluări psihologice. În cadrul proiectului, participantele vor dobîndi noțiuni de acordare a primului ajutor, abilitatea de a comunica cu familia și copilul, nevoile specifice de alimentație ale copilului sau modalitățile de a susține dezvoltarea lui fizică și psihică. În afară de noțiunile teoretice, cursantele vor desfășura și o parte practică. Aceasta se va desfășura chiar în centrele de plasament din subordinea D.G.A.S.P.C. Buzău.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU