Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4285 > La zi Nr. 4285 de miercuri, 29 august 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Infractori de export


Buzoieni "cazați" în închisorile din străinătate

De la începutul anului, 97 de persoane au cunoscut rigorile legii pe tărîm străin

articol de: Mirela DUMITRU
Aproape 100 de buzoieni plecați după un trai mai bun în țări străine au sfîrșit prin a fi încarcerați, și asta deoarece au săvîrșit diferite infracțiuni. Dacă unii au plecat hotărîți să muncească cinstit, însă s-au răzgîndit pe parcurs, alții, cu ștate mai vechi în încălcarea legii, au fost deciși să se îmbogățească cu orice cost, chiar și cu cel al libertății. După cum era de așteptat, ei au fost prinși pe picior greșit de autorități, care i-au trimis direct la închisoare, pentru unii chiar cîțiva ani buni. Hoți, persoane violente sau traficanți de droguri sînt numai cîteva exemple de persoane care și-au pierdut libertatea din cauza încălcării legii.

Italia și Spania, fieful ilegalităților buzoienilor

Faptele pentru care buzoienii au ajuns în spatele gratiilor sînt dintre cele mai diverse, de la  furturi, violență domestică, amenințare, refuzul recoltării probelor biologice și pînă la trafic de droguri. După cum era de așteptat, cele mai multe sesizări au sosit din țări precum Italia și Spania, unde comunitățile de români sînt destul de însemnate. "De la începutul anului, Inspectoratul de Poliție Județean Buzău a fost sesizat cu privire la 97 de buzoieni față de care au fost luate diferite măsuri privative de libertate ca urmare a unor infracțiuni săvîrșite în străinătate. Infracțiunile sînt diverse. Vorbim despre refuzul recoltării probelor biologice de sînge în vederea stabilirii alcoolemiei, de furturi, violență domestică, dar și de infracțiuni de amenințare. Cele mai multe comunicări au fost primite din Italia și Spania", a declarat Florina Crucianu, comisar-șef I.P.J. Buzău.

Transporta droguri în organism

Printre buzoienii arestați în străinătate se numără și un bărbat din Pătîrlagele care, împreună cu un coleg din București și un altul din Mehedinți, au încercat să testeze vigilența polițiștilor spanioli. Ei au fost arestați în luna aprilie într-un port din Spania pentru "delicte contra sănătății", adică trafic cu droguri. Se pare că în momentul îmbarcării pe un vapor, asupra celor trei bărbați au fost găsite droguri în organism.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU