Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4282 > La zi Nr. 4282 de vineri, 24 august 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Lumea copiiilor


Ultimele activități la ludotecă

Pe 31 august, aripa exterioară a Secției de copii din cadrul Bibliotecii Județene își va încheia activitatea din aceast an

articol de: Mirela Dumitru
Ultimele activități la ludotecă
 

Programul din cel de-al doilea an consecutiv de funcționare al ludotecii cunoscută și ca Biblioteca din grădină adresată micuților buzoieni se pregătește de final.
După o vară agitată, în care sute de copii au venit pe durata vacanței să se distreze și să participe la numeroasele activități pregătite pentru ei, apropierea de începerea cursurilor în noul an școlar îi determină pe reprezentanții Bibliotecii Județene "Vasile Voiculescu" să decidă închiderea ludotecii. Copiii buzoieni mai au la dispoziție numai o săptămînă în care să participe la numeroasele activități concepute de către bibliotecari pentru a-i relaxa și distra pe durata vacanței. Activitatea micuților a fost supravegheată de către bibliotecari, voluntari, dar și de părinți a căror prezență a fost obligatorie pentru copiii de pînă în 7 ani. Dacă anul trecut aproximativ 3.000 de preșcolari și elevi au trecut pragul ludotecii, participînd la activitățile concepute special pentru ei, din primele estimări se pare că anul acesta numărul acestora aproape că s-a dublat.

90 de vizitatori în fiecare zi

Zilnic aproximativ 90 de copii cu vîrsta curpinsă între 3 și 14 ani au trecut pragul bibliotecii au participat la ateliere de quiling, împletituri, limbi străine sau vizionări de filme.

"Am avut jocuri, joculețe și ateliere zilnice de lucru de quillinig, de împletituri, de pictură și un curs de engleză nivel minimal. Copiii au socializat, s-au împrietenit, ne-am jucta cu ei și în fiecare zi am avut proiectare de film în aula bibliotecii. Au venit în fiecare zi în jur de 90 de copiii, anul acesta activitatea dafășurîndu-se pe categorii de vărstă: copii pînă la 4 ani care au venit de la 9 și cei de la 5 la 14 ani al căror program a fost de la 12 la 17. Sperăm că și la anul să continuăm acest proiect", a declarat Violeta Calcan, bibliotecar la secția pentru copii din cadrul Bibliotecii Județene.

Deja aflat la a doua ediție, proiectul a fost primit cu mult entuziasm de către părinții, bunicii și mai ales de micuții care în perioada vacanței de vară găsesc aici o oază de răcoare, bună dispoziție și joc.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU