Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4265 > La zi Nr. 4265 de joi, 2 august 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Hoți de mașini de lux prinși la Buzău


Capturare ca-n filme

Furau mașini de lux folosind o serie de dispozitive tehnice, metodă folosită mai ales în Bulgaria

articol de: Florin ZAFIU
Capturare ca-n filme
 
O grupare specializată în furturi de autoturisme de lux a fost destructurată de polițiști, dar nu înaintea unor urmăriri ca în filme, din care nu au lipsit focurile de armă și evadările din filtrele instituite pe șosele. Metoda de operare era pe cît de complicată pe atît de eficientă. După rețeta bulgară, membrii grupării utilizau softuri speciale și coduri pentru confecționarea de chei potrivite cu care ulterior furau mașinile. Autoturismele astfel sustrase erau vîndute la prețuri infime, în urma unor comenzi, unor firme de dezmembrări auto din Sibiu. Componentele erau apoi revîndute și astfel mașinile dispăreau fără urmă. Trei din cei patru suspecți au fost reținuți, unul scăpînd de polițiști în timpul urmăririlor.

Capturare ca în filme

Duminică seară, chiar în ziua Referendumului, polițiștii buzoieni au fost informați despre furtul unui autovehicul din județul Vrancea, care urma să tranziteze județul Buzău pentru a ajunge în cele din urmă în Ploiești. Au fost instituite filtre succesive și au fost mobilizate importante efective din cadrul Serviciului de Informații și Protecție Internă, susținuți de mascați și agenți ai Serviciului de Operațiuni Speciale Prahova. Numărul mare de polițiști a fost motivat ulterior de o acțiune care s-a lăsat cu autovehicule distruse și focuri de armă. În apropierea zonei Săhăteni infractorii, doi ploieșteni de 28, respectiv 30 de ani,  au forțat nu mai puțin de două filtre de care au trecut, astfel încît oamenii legii au trebuit să tragă în cauciucuri pentru a-i opri. Unul dintre ei a reușit să fugă și acum este dat în urmărire. Polițiștii spun că infractorii erau bine pregătiți. Vizau numai autoturisme valoroase, în special mărci germane de peste 15.000 de euro. Foloseau metoda bulgărească pentru a le sparge. Cu ajutorul unor coduri și a unui soft inscripționau chei pe care le puteau folosi imediat. Ulterior era folosit un sistem anti-filaj prin care infractorii încercau să vadă dacă polițiștii sînt pe urmele lor. "Furturile erau comise prin dispozitive electronice. Din cîte știm noi, se pare că e modelul de operare al hoților celebri din Bulgaria, dispozitivele electronice care copiază și creează pe loc cheile necesare pentru a porni autoturismul. Schimbau numărul de înmatriculare, lăsau autoturismul abandonat cîteva zile în altă localitate pentru a verifica dacă au fost filați, apoi treceau la valorificarea lui", a declarat cms. șef Laurențiu Pantazi, inspector șef adjunct Inspectoratul de Poliție Buzău.

10 mașini la activ

Complicii lor, în vîrstă de 33, respectiv 38 ani, se aflau la Sibiu și dețineau mai multe firme de dezmembrări auto, locul în care ajungeau autoturismele furate. Oamenii legii vorbesc de faptul că hoții vindeau marfa pe 1500 - 2000 de euro pentru a scăpa mai repede de ea. În evidențele poliției figurau șase infracțiuni de furt de autoturisme, toate comise de cei doi prahoveni. În urma unor percheziții au fost găsite cinci autovehicule dezmembrate și una care a fost predată victimei. În total au fost furate șase autovehicule din Buzău și patru din Dîmbovița. Nu întîmplător a fost aleasă ziua de 29 iulie pentru furtul autoturismului din Vrancea. Crezînd că polițiștii sînt ocupați cu alegerile, infractorii au mai dat o spargere. Acum 3 dintre cei patru infractori au fost reținuți de polițiști, altul fiind dat în urmărire. Este prima bandă organizată specializată în furturi de autoturisme, destructurată de polițiștii buzoieni.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
La Spitalul Brătianu s-a descoperit o pușcă
Copiii noștri mănîncă la școală mere din Polonia, culese în 2018

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU