Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2436 > La zi Nr. 2436 de joi, 20 iulie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Stiri la zi pe scurt

Salubrizare
Viceprimarul din Balta Albă, amendat de Garda de Mediu


Comisarii Gărzii de Mediu Buzău au aplicat săptămîna trecută amenzi în valoare de o jumătate de miliard de lei, în urma celor 30 de acțiuni de control efectuate la primăriile comunelor din județ. Viceprimarul comunei Balta Albă, spune Carmen Ichim, comisarul șef al Gărzii de Mediu Buzău, a fost amendat cu 5 milioane de lei, precum și administratorul unei firme de prelucrare a laptelui din localitate, care a primit o amendă de 6 milioane de lei, pentru că depozita deșeurile de fabricație pe cîmp. Aceeași sursă a mai precizat că în comunele Vadu Pașii, Padina, Mihăilești, Movila Banului, Breaza și Pietroasele nu au fost constatate nereguli privind  modul de salubrizare a localităților, cursurilor de apă și a căilor de comunicații.
(F.A.P.)


Pedalare
Obstacole în calea bicicliștilor


Drumurile din mediul rural dau mari bătăi de cap conducătorilor auto, dar se poate spune că și bicicliștii împărtășesc aceeași soartă. Marți, la ora 07,50, în timp ce se deplasa pe bicicletă în afara localității de domiciliu, un bărbat de 36 ani, din comuna Amaru, s-a dezechilibrat din cauza denivelărilor de pe partea carosabilă și  a căzut, suferind leziuni ce au impus internarea în Spitalul Municipal Ploiești.
(M.G.)

Opțional
Inspectorii de la Calitatea în Construcții vor verifica betoanele turnate din bani publici


Reprezentanții Inspectoratului de Stat pentru Calitatea în Construcții vor fi obligați să participe în calitate de invitați la recepția lucrărilor executate din bani publici. Executivul a adoptat ieri o hotărîre pentru modificarea și completarea Regulamentului de recepție a lucrărilor de construcții și instalații aferente acestora. Inspectorii din cadrul I.S.C. nu vor mai avea calitatea de membri ai comisiei de recepție a lucrărilor așa cum era pînă în prezent, iar calitatea de invitat va reprezenta o garanție a obiectivității și imparțialității controlului exercitat. O altă completare vizează conținutul procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor. Aici se va introduce mențiunea privind valoarea declarată a investiției. Comisia de recepție va examina, în mod obligatoriu, valoarea declarată a investiției, prin cercetarea vizuală a construcției și analizarea documentelor conținute în cartea tehnică a construcției, evaluare care va sta la baza stabilirii taxelor și impozitelor.
Mărgărit GROSU


Insucces
Drujbari de ocazie


Doi minori cu o drujbă în brațe au atras atenția polițiștilor care     i-au luat la întrebări despre proveniența bunului. Tinerii în vîrstă de 15 ani, ambii din Rm. Sărat, n-au avut succes să-i convingă pe oamenii legii despre modul în care au intrat în posesia motofierăstrăului. Din cercetări s-a stabilit că drujba a fost sustrasă de cei doi în noaptea precedentă dintr-un garaj, iar la comiterea faptei a participat și un alt minor, în vîrstă de 16 ani, din aceeași localitate. Prejudiciul, în valoare de 1.700 lei, a fost recuperat, iar cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale.
(M.G.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU