Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4251 > La zi Nr. 4251 de marti, 17 iulie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Probleme mari în sistemul sanitar


Spitalul Județean riscă să rămînă fără laboratorul de analize

Furnizorul a vrut să rezilieze, săptămîna trecută, contractul cu unitatea spitalicească după ce, timp de doi ani, n-a fost plătit cu nici un leu

articol de: Vali MARINESCU; Cătălina JINGOIU
Managementul problematic de la Spitalul Județean de Urgență a fost adus din nou în atenție. Soarta echipei de conducere depinde de modul în care va rezolva problema datoriilor, susține președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu. Din cauza restanțelor, săptămîna trecută, spitalul a fost pe punctul de a pierde contractul cu firma care deține laboratorul de analize din unitate. În asemenea condiții, schimbarea conducerii Spitalului Județean Buzău pare tot mai aproape. Deocamdată, președintele instituției, Cristi Bîgiu, anunță că nu e nimic clar. Totul depinde de modul în care actualii directori vor reuși să gestioneze situația datoriilor în care se afundă unitatea medicală. Un impas major a fost depășit chiar săptămîna trecută, cînd, unul dintre furnizorii spitalului, neplătit de circa doi ani, amenința cu rezilierea contractului. "Am avut o întîlnire cu doctorul Nicolescu și cu directorul Drăghici, amîndoi s-au întîlnit cu reprezentantul unei firme care oferă servicii medicale Spitalului. Chiar acum o săptămînă, vroia să întrerupă contractul pentru că aveau datorii foarte mari. Eu spun că s-a rezolvat pe moment această problemă", a precizat, ieri, președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu. 

Soarta echipei, decisă de C.A.

Soarta echipei manageriale poate fi decisă, însă, din Consiliul Județean, pentru că instituția deține controlul asupra deciziilor prin reprezentanții pe care îi are în Consiliul de Administrație. "Există un contract de management. Dacă s-au respectat condițiile de funcționare și spitalul funcționează bine, nu văd nici o problemă. Dar văd că apar greutăți și atunci putem discuta și de o eventuală schimbare a conducerii spitalului", a mai spus președintele CJ. De la trecerea Spitalului Județean în administrarea Consiliului, medicul Dorel Nicolescu a fost singurul director al unității. Un colaborator care l-a susținut la scenă deschisă pe fostul președinte al Consiliului, Dorel Nicolescu, nu a fost scutit de critici pe durata mandatului său. Printre multe altele, i s-a reproșat că nu reușește să scape spitalul de datorii, să acopere deficitul de personal și să schimbe percepția pacienților asupra unor practici nocive din Spitalul Județean. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU