Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4237 > La zi Nr. 4237 de sambata, 30 iunie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Documentele oficiale falsificate de la concursul organizat de I.S.U. Buzău în anul 2006, desființate


Închisoare pentru trucarea examenului

Magistrații au dispus de asemenea restabilirea situației anterioare săvîrșirii infracțiunilor prin anularea poziției de "ADMIS" pentru concurenții favorizați, admiși și încadrați la I.S.U. Buzău, în urma concursului

articol de: Vali MARINESCU
Trei ofițeri în rezervă și unul încă angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău au fost condamnați la închisoare în cazul scandalului de corupție izbucnit în 2006 la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău, fiind acuzați că au falsificat rezultatele unui examen de angajare organizat în urmă cu șase ani. Potrivit deciziei magistraților Curții Militare de Apel București, locotenent-colonelul în rezervă Florin Bologeanu a fost condamnat la cinci ani de închisoare, colonelul în rezervă Gheorghe Zaplaic și locotenent-colonelul în rezervă Ștefan Cozma, precum și căpitanul Florentin Huiu, încă angajat al ISU Buzău, trebuie să ispășească fiecare cîte patru ani de detenție. Cei patru ofițeri, angajați ai ISU Buzău în 2006, au fost acuzați la scurtă vreme că au favorizat mai mulți candidați la concursul pentru ocuparea funcțiilor de subofițeri din cadrul instituției. Nu mai puțin de 191 de posturi au fost scoase la concurs atunci. Prin urmare, după șase ani de la incidentul respectiv, ofițerii în rezervă Florin Bologeanu, Gheorghe Zaplaic, Ștefan Cozma, dar și căpitanul Florentin Huiu, rămas în activitate în cadrul ISU Buzău și după începerea procesului, au fost condamnați definitiv de către magistrații bucureșteni la pedepse cu închisoarea între patru și cinci ani. Cei patru ofițeri au fost găsiți vinovați, pentru că în anul 2006 au favorizat, cu ajutorul altor membri ai comisiilor de examen, 63 de candidați, prin supraevaluarea notelor obținute la testul grilă.

Decizia Curții Militare de Apel București este definitivă
Ofițerii sînt acuzați de infracțiuni precum abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual, uz de fals și sustragere sau distrugere de înscrisuri. Magistrații au dispus desființarea (anularea) totală a tuturor documentelor oficiale falsificate de la concursul organizat de ISU Buzău în anul 2006 și, de asemenea, restabilirea situației anterioare săvîrșirii infracțiunilor prin anularea poziției de "ADMIS" pentru concurenții favorizați, admiși și încadrați la ISU Buzău în 2006, în urma concursului. Asta înseamnă practic pierderea locurilor de muncă. Decizia Curții Militare de Apel București este definitivă.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU