Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4236 > La zi Nr. 4236 de vineri, 29 iunie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Sistemul video pus ieri în funcțiune


Un ochi la fiecare pas

99 de camere video fixe și 62 de camere mobile, amplasate în diferite puncte din municipiu, preiau imaginile și le transmit într-un dispecerat unde se stochează timp de două săptămîni și pot fi folosite inclusiv în anchete penale

articol de: Andreea NEGOIȚĂ
  Un ochi la fiecare pas
 
Atenție! La fiecare pas, pe domeniul public din Buzău, cineva, de undeva, vă privește! În principiu, pentru cei care n-au de-a face cu legea și cu respectarea ei asta nu ar fi o problemă. Dar, chiar pe ei îi vizează în principal sistemul video pus ieri în funcțiune în orașul Buzău. Cu ajutorul său, mai bine de jumătate din suprafața orașului este monitorizată. Buzăul este de ieri un oraș mai sigur grație unui sistem de supraveghere video care asigură monitorizarea a mai bine de jumătate din municipiu. Camerele preiau imaginile și le transmit într-un dispecerat unde se stochează timp de două săptămîni și pot fi folosite inclusiv în anchete penale. Sistemul se bazează pe 99 de camere video fixe și 62 de camere mobile, amplasate în diferite puncte. Cu ajutorul lor pot fi filmate cadre generale, dar și detalii esențiale de pildă într-o cercetare penală.  Toate imaginile ajung într-un dispecerat amenajat la subsolul Palatului Comunal și administrat de Poliția Locală. În vizor vor fi hoții, cerșetorii, prostituatele, dar și alte categorii de răufăcători. "Acest sistem vine atît în ajutorul organismelor care participă la menținerea liniștii și ordinii publice, cît și a cetățenilor", a precizat Ștefan Tănăsescu, șeful  Poliției Locale Buzău. Camerele au fost poziționate să surprindă activitatea din zona străzilor principale, a intersecțiilor, a școlilor și parcurilor, dar și a zonelor centrale aglomerate, cum ar fi centrul vechi sau Piața Dacia. În următorii trei ani sistemul de supraveghere video se va extinde. "În acest fel credem că infracționalitatea la nivelul municipiului Buzău se va reduce la 0. În momentul de față, aproximativ 60% din suprafața municipiului este vizionată 24 de ore din 24 de către acest sistem. Sper ca în următorii trei ani să mărim la întreaga suprafață a municipiului Buzău aria de supraveghere", a precizat și primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală.

Filmările, stocate 14 zile
Imaginile vor fi de un real folos și în anchetele penale. Toate filmările vor fi stocate timp de 14 zile. Sistemul de supraveghere video a fost realizat în cadrul unui proiect cu finanțare europeană avînd o valoare totală de circa 700 de mii de euro.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU