Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4213 > La zi Nr. 4213 de sambata, 2 iunie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Continuă ofensiva împotriva căpușelor


Autoritățile au cerut o nouă dezinsecție

Operațiunea derulată în urmă cu aproape o lună nu a avut rezultatele scontate, iar încălzirea vremii ar favoriza înmulțirea căpușelor

articol de: Vali MARINESCU
Autoritățile municipiului reiau procedurile de dezinsecție după ce operațiunea derulată în urmă cu aproape o lună nu a avut rezultatele scontate. Căpușele rămîn o amenințare continuă în locurile de joacă pentru copii, parcurile de agrement, locurile de plimbare cu animalele de companie, spațiile verzi din preajma locuințelor sau din gospodării ori liziera pădurii, datorită bolilor deosebit de periculoase care pot fi transmise de căpușe. Numărul mare de persoane prezentate în ultima perioadă la Urgențe cu mușcături de căpușă i-a obligat pe reprezentanții Primăriei Buzău să solicite o nouă dezinsecție la sol pe domeniul public. Asta și din cauza faptului că în perioada următoare temperaturile vor crește, ceea ce va favoriza înmulțirea insectelor și odată cu ele riscul ca tot mai mulți buzoieni să fie înțepați. Operațiunea se va desfășura în perioada 5 iunie - 10 iulie, în intervalul orar 5 - 9, fiind vizate toate parcurile din municipiul Buzău, spațiile verzi din cartierele orașului, precum și cimitirele Dumbrava Eroilor, Sf. Andrei, Sf. Gheorghe, Constantin și Elena. De asemenea, vor fi luate la pas și locurile de joacă. Solicitarea Primăriei de efectuare a unei noi dezinsecții în municipiu vine după ce aproape 700 de persoane, din care cei mai mulți sînt adulți, au fost înțepate de căpușe.

2 cazuri de Rickettsioză și unul de Lyme
Reamintim că de la începutul acestui an la Buzău a fost confirmat un caz de boală Lyme la o fată de 13 ani din Rm. Sărat, fiind investigate însă pînă în prezent serologic 5 persoane. De asemenea, epidemiologii au confirmat și trei cazuri de Rickettsioză din 10 persoane investigate serologic. Este vorba de o femeie de 53 de ani din Buzău și de doi bărbați, unul de 44 de ani din Năeni și unul de 25 de ani din Ulmeni. Rickettsioza este o altă boală infecțioasă provocată de bacteria rickettsie, un parazit al căpușei.
Anul trecut, la Buzău au fost înregistrate două cazuri de Rickettsioză, un bărbat de 77 de ani din Stîlpu și un alt bărbat de 58 de ani din Buzău. De asemenea, boala Lyme a fost confirmată anul trecut în două cazuri la Buzău, un bărbat de 51 de ani din municipiu și un altul de 55 de ani din localitatea Mihăilești.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU