Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4161 > La zi Nr. 4161 de joi, 29 martie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Minore și proxeneți


Rețea de proxeneți destructurată de polițiști

Cinci pești din județul Buzău racolau minore pe care le obligau să se prostitueze în Grecia

articol de: Florin ZAFIU
Cinci minore din județul Buzău au fost silite să presteze servicii sexuale într-un club din Atena după ce proxeneții le-au promis în primă fază locuri de muncă bine plătite și legale. Este rețeta tradițională prin care diverse persoane amăgite de farmecul străinătății și al cîștigurilor de bani mulți, ajung în cele din urmă să fie bătute și obligate să se prostitueze. Acum o parte din proxeneți se află după gratii. La jumătatea anului trecut Biroul de Combatere a Crimei Organizate împreună cu procurorii DIICOT au început documentatea față de o grupare formată din cinci bărbați suspectați de trafic cu minore în Grecia. Patru dintre cei cinci membri racolau fetele sub pretextul că le oferă un loc de muncă sau le promiteau căsătoria, după care ajunse în străinătate, erau traficate în clubul Amnesia din Atena. Pentru a trece granița mai ușor, minorelor li se întocmeau buletine false în care apăreau drept majore după care erau primite de capul rețelei, un buzoian de 38 de ani. "Pentru a reuși să le scoată din țară, membrii grupării falsificau documentele de identitate ale minorelor, documente în care apăreau cu vîrste de peste 18 ani", a declarat Florina Crucianu, comisar-șef al Inspectoratului de Poliție Buzău.

Profitau de naivitatea fetelor
Proxeneții își alegeau victimele din rîndul familiilor sărace, dezorganizate sau destrămate așa fel încît nici o persoană să nu le simtă lipsa sau să se intereseze de soarta lor. Contra unor sume de 30 - 50 de euro, fetele prestau servicii sexuale chiar în incinta clubului elen, locație cunoscută de către oamenii legii drept un fel de casă de toleranță în care se mai aflau fete provenite din Albania și Grecia. Cele cinci fete racolate de proxeneți, patru buzoience din comune aflate în apropierea municipiului Rîmnicu Sărat și o doljeancă, cu vîrste cuprinse între 15 și 17 ani, au reușit în doar cîteva luni să cîștige aproape 100.000 de euro, bani cheltuiți ulterior pe diferite bunuri. "Victimele erau racolate prin promisiunea căsătoriei cu traficanții sau li se promiteau locuri de muncă. S-a stabilit o sumă de bani undeva între 50.000 și  100.000 de euro", a precizat un polițist de la Crimă Organizată.

Patru dintre ei au fost arestați pentru 29 de zile
Minorele au fost găsite în clubul din Atena în urma unei razii a autorităților locale din luna ianuarie. Ulterior, au ajuns în România unde o parte dintre ele au depus plîngere împotriva celor cinci traficanți de carne vie. În urma a 7 percheziții efectuate de polițiștii buzoieni pe parcursul acestei luni, patru dintre cei cinci proxeneți au fost găsiți, ulterior fiind arestați pentru o perioadă de 29 de zile. Bărbații au vîrste cuprinse între 27 și 37 de ani, capul rețelei fiind la rîndul lui arestat pentru infracțiunea de trafic cu minore. "Grupul era format din cinci membri cu vîrste între 27 și 37 de ani, toți din județul Buzău. Patru din membrii grupului sînt arestați pentru 29 de zile", a mai spus polițistul de la Crimă Organizată. Doi dintre membrii grupării au mai fost cercetați de polițiști pentru infracțiunea de viol însă toți sînt cunoscuți pentru activitățile infracționale desfășurate de-a lungul timpului. În prezent autoritățile fac eforturi pentru a da de urma și celui de al cincelea membru al grupării aflat în afara țării.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU