Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2422 > La zi Nr. 2422 de marti, 4 iulie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Stiri la zi pe scurt

Preferințe
Acorda prioritate în funcție de gabaritul mașinii întîlnite

Pentru un șofer din Tisău acordarea de prioritate se face după alte reguli de circulație. Duminică la ora 05.30,  tînărul de 21 ani, din comuna Tisău, în timp ce conducea un autoturism Dacia în municipiului Buzău, la intersecția străzilor Plevnei și Col. I. Buzoianu, nu a respectat semnificația indicatorului "STOP" și a intrat în coliziune cu un autoturism Tico, condus regulamentar de o femeie în vîrstă de 62 ani, din Buzău. Din accident a rezultat rănirea ușoara a conducătoarei auto care a fost transportată la Spitalul Județean Buzău, unde i s-a stabilit diagnosticul "traumatism toracic și traumatism bilateral genunchi stîng". Conducătorul auto va avea de acum destul timp să se aplece peste codul rutier și să se pună la curent cu regulile de circulație.
(M.G.)


Etnică
Romii rîmniceni refuză să se înscrie la liceu

Cu toate că beneficiază de locuri speciale în liceele rîmnicene, elevii de etnie romă dau cu piciorul oportunităților special create pentru ei. Potrivit reprezentanților comunității de romi, cei mai mulți tineri refuză să se înscrie la liceu, pe locurile oferite de Inspectoratul Școlar Județean Buzău, de teamă că vor fi discriminați. Anul acesta, IȘJ Buzău a pus la dispoziția tinerilor romi, absolvenți ai claselor a VIII a și care au trecut de testele naționale, 20 de locuri la liceele din Rîmnicu Sărat, însă doar jumătate dintre acestea au fost ocupate. După cum susțin reprezentanții romilor, tinerii s-au orientat în mare parte către Colegiul Național Alexandru Vlahuță și Liceul Ștefan cel Mare din municipiu, preferînd să se înscrie la clasele cu profil de științe sociale.
Loredana BĂLAN
(Rîmnicu Sărat)


Fonduri
Biserica din Vernești va fi resturată cu bani de la Ministerul Culturii

Biserica "Buna Vestire" din comuna Vernești a fost introdusă în Programul Național de Restaurare a monumentelor istorice. Pe lista programului au fost introduse 213 obiective, din care 106 au avut șantiere active în 2006, datorită finanțărilor asigurate de Ministerul Culturii, Cultelor și Patrimoniului Național Cultural. Anul acesta, Programului Național de Restaurare a Monumentelor Istorice i s-au alocat 14,5 milioane RON.
(F.A.P.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU