Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4098 > La zi Nr. 4098 de luni, 16 ianuarie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Au dispărut toate probele de pe site


Inspectoratul Școlar a retras Toate documentele cu caracter personal

Nu se știe însă dacă motivul este faptul că fostul inspector Dumitru Ene a primit N.U.P. din partea procurorilor sau că au fost publicate noi reguli privind prelucrarea datelor personale în Monitorul Oficial

articol de: Laura SANDU
După ce timp de cîțiva ani, pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean au fost publicate codurile numerice personale ale tuturor cadrelor didactice care au susținut examene de titularizare ori de suplinire, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal vine cu un act normativ care clarifică condițiile în care poate fi cerută și prelucrată această informație personală. Actul normativ privind prelucrarea datelor personale a fost publicat în Monitorul Oficial, din 28 decembrie 2011 și precizează că instituția a sesizat că în practică se colectează și se prelucrează, fără nici o justificare temeinică, atît date personale, cît și documentele care le conțin.

C.N.P.-urile profesorilor au fost șterse
Pînă de curînd, pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Buzău, orice utilizator putea să acceseze datele personale ale cadrelor didactice care au susținut examenul de titularizare. Pe lîngă adresă, studii, școala unde a predat și nota obținută la examen, într-un tabel ușor de accesat apărea și codul numeric personal (C.N.P.) al fiecărui participant la examen.
Conducerea I.Ș.J. a dispus publicarea, pe site-ul Inspectoratului, a unei liste cu peste 1.000 de coduri numerice personale ale profesorilor care au susținut examenul de titularizare în luna iulie. Deși, inspectorul școlar general Florina Stoian "a aruncat pisica în ograda" Ministerului Educației, spunînd că pe site-ul I.Ș.J. nu sînt publicate aceste date, iată că într-un final a decis să șteargă toate CNP-urile profesorilor de pe site-ul instituției.

Motivul încă nu se știe
CNP-urile profesorilor au figurat pe site timp îndelungat, conducerea IȘJ nedorind să ia atitudine în acest sens. Însă, nu aceeași atitudine delăsătoare a avut generala Florina Stoian cînd fostul inspector general Dumitru Ene i-a făcut public CNP-ul. Atunci Florina Stoian a făcut scandal și a amenințat că depune plîngere penală împotriva lui Dumitru Ene pentru sustragerea de documente cu caracter personal ceea ce a și făcut. Numai că fostul inspector școlar general Dumitru Ene nu se face vinovat de acest lucru și a primit NUP din partea procurorilor. Un alt motiv pentru care a șters CNP-urile profesorilor ar putea fi legea apărută în Monitorul Oficial în 28 decembrie 2011, care prevede că datele cu caracter personal pot fi prelucrate numai cu acordul posesorului.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Un drum județean important intră în reabilitare
Șoferi drogați, prinși în trafic

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU