Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4079 > La zi Nr. 4079 de sambata, 17 decembrie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Au ajuns la fundul sacului


Spitalele din Nehoiu și Smeeni, la un pas de a fi închise

Semnalul de alarmă vine de la sindicaliștii din sănătate care spun că la cele două unități medicale nu mai sînt bani nici pentru salarii, nici pentru îngrijirea pacienților

Cadrele medicale din Spitalul Orășenesc Nehoiu și-au luat salariile cu porția. Au încasat pe luna noiembrie doar 20 la sută din banii ce li se cuvin, iar la plata pentru ultima lună nici nu mai speră acum. La Smeeni, lucrurile stau ceva mai bine, însă și aici angajații Spitalului de Boli Cronice sînt la un pas de a renunța să le mai acorde îngrijiri medicale pacienților.

Se anunță proteste
Pentru luna noiembrie, oamenii au încasat puțin peste 70 la sută din bani, iar pentru decembrie nu mai sînt fonduri nici de salarii  și nici pentru îngrijirea pacienților. Liderii Sanitas Buzău spun că totul s-a întîmplat după desființarea a trei spitale din județ. Adresabilitatea în restul unităților ­me­dicale a crescut, iar Casa Națională de Asigurări de Sănătate nu ar fi alocat fonduri, ținînd cont de realitatea din teritoriu. În condițiile în care nu doar banii pentru salarii  s-au epuizat, ci și fondurile contractate pentru cazurile medicale, cadrele medicale din spitalele Nehoiu și Smeeni amenință, prin vocea liderilor de sindicat, că ar putea pleca acasă. "Membrii mei de sindicat și angajații acestei unități s-au hotărît să recurgă la mișcări sindicale pînă la întreruperea lucrului datorită fapului că au prestat o muncă pentru care nu sînt plătiți și din punctul de vedere al unităților respective care au terminat contractul cu Casa, au epuizat  cazurile contractate cu Casa, pentru cazurile în plus nimeni nu le garantează că le vor da banii" a precizat liderul Sanitas Buzău, asistentul Mariana Munteanu. Sindicaliștii din sănătate spun că situația critică în care au ajuns spitalele din Nehoiu și Smeeni se datorează Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Părerea este împăr­tășită și de șefii admi­nistrațiilor locale.

Banii primiți nu au fost corect gestionați, este răspunsul Casei de Asigurări
Pentru a nu se ajunge în situația de a fi închise cele două spitale, sindicaliștii din sănătate au apelat astăzi și la prefectul județului, Paul Beganu. Reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a dat asigurări sindicaliștilor că va face demersuri pentru rezolvarea situației, însă cum mai e puțin pînă la sărbători, speranțele sînt minime. "Încercăm ca în zilele următoare, luni sau chiar astăzi, să încercăm să facem demersurile pe care le impune nivelul de competență astfel încît să încercăm să deblocăm această situație", a spus prefectul județului Buzău, Paul Beganu. Și nici reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Buzău nu sînt mai optimiști că instituția de la București va vira bani în teritoriu în zilele care au mai rămas pînă la sfîrșitul anului. Pe de altă parte, conducerea CJAS Buzău susține că bugetul spitalelor din Nehoiu și Smeeni s-a epuizat, nu pentru că nu ar fi fost suficiente fonduri alocate, ci pentru că banii primiți nu au fost corect gestionați.
Cristina DINULESCU, Andreea NEGOIȚĂ

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU