Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4072 > La zi Nr. 4072 de vineri, 9 decembrie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Pericol de accidente în zona gării din municipiu


Pietonii circulă pe șosea printre mașini

Și asta pentru că terenul vechii autogări a fost împrejmuit cu gard, iar în dreptul acestuia șoferii își parchează mașinile, oamenii nemaiavînd pe unde să circule

articol de: Laura SANDU
 Pietonii circulă pe șosea printre mașini
 
De cîteva săptămîni, oamenii circulă printre mașini în zona gării. Și asta pentru că autoritățile au împrejmuit locul unde se situa fosta autogară, închizînd totodată și zona pietonală. Și pentru că acest lucru nu a fost suficient, în dreptul fostei autogări, s-a format și o mini-parcare pentru mașini, care nu dă voie oamenilor să mai treacă pe spațiul dintre mașini și gard. Primăria Buzău a decis să scape de mizeria din zonă și, ca urmare, a curățat spațiul respectiv după care l-a îngrădit. Drept urmare, mașinile, microbuzele și mai ales autobuzele destinate transportului de călători care foloseau spațiul respectiv pentru parcare și îmbarcarea călătorilor și-au găsit alte locații pentru aceste operațiuni. Proprietarii firmelor de transport au optat pentru alte autogări unde să își organizeze plecările și sosirile. Acum ei au la dispoziție atît autogara de la Piața Săracă, dar și auto­gara aflată la ieșirea din oraș, în zona Galleria Mall.

Pericol de accident
Dacă autobuzele și-au găsit foarte repede un alt loc pentru parcarea și îmbarcarea navetiștilor, pietonii care trec prin zonă nu își pot schimba traseul. Acestora nu le rămîne nimic de făcut decît să circule pe șosea printre mașini. Oamenii sînt foarte nemulțumiți în acest sens și recunosc că este un pericol atît pentru ei, cît și pentru copiii lor. Cît despre copii, zilnic trec prin această zonă sute de elevi care locuiesc la țară și sînt nevoiți să facă naveta cu un mijloc de transport în comun.

"Pietonii să circule pe partea cealaltă"
Potrivit viceprimarului Buzăului, Fănică Bîrlă, "pietonii să circule pe partea cealaltă". Și asta pentru că zona unde, în urmă cu cîțiva ani, era autogara, este proprietate privată, iar proprietarul are tot dreptul de a-și împrejmui terenul. Prin urmare, o persoană care se îndreaptă spre autogara de la Piața Săracă, trebuie să traverseze în dreptul locului cu pricina pe partea gării, apoi să parcurgă aproximativ 100 de metri și apoi să traverseze din nou ca să ajungă la destinație. Și asta pentru că, din lipsa locurilor de parcare, șoferii profită de ocazie și blochează spațiul de lîngă gard.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU