Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4034 > La zi Nr. 4034 de marti, 25 octombrie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Deficit de doctorii în farmacii!


Lipsă acută de medicamente pentru afecțiuni ale tiroidei

Euthyrox este unul dintre medicamentele pe care buzoienii l-au tot căutat în ultima perioadă în farmacii, însă de fiecare dată s-au lovit de un răspuns negativ

articol de: Andreea NEGOIȚĂ
Vești îngrijorătoare pentru buzoienii ca­re se confruntă cu afecțiuni ale glandei tiroide. Două dintre medicamentele care reprezintă o sursă de viață pentru aceștia au fost de negăsit zile­le acestea în famacii, dar și în depozite. Farmaciile buzoiene s-au confruntat în ultimele două săptămîni cu un deficit de medicamente, însă și cu o avalanșă de cereri în ceea ce privește procurarea medicamentelor care sînt adevărate surse de viață pentru suferinzi. Euthyrox este unul dintre medicamentele pe care buzoienii l-au tot căutat în ultima perioadă în farmacii, însă de fiecare dată s-au lovit de același răspuns: "Nu îl avem pe stoc’’. Acest răspuns pentru cei care suferă de afecțiuni ale glandei tiroide este ca un vis urît. Fiecare zi din viața lor reprezintă o continuă luptă cu viața, iar lipsa unui medicament pe unii dintre ei îi poate condamna chiar și la moarte. Ultimele două săptămîni au fost unele de foc  pentru farmaciștii care s-au confruntat cu foarte multe cereri pentru acest medicament. "Euthyroxul lipsește la momentul acesta din farmacii, de fapt cam de vreo două săptămîni lipsește, astfel încît noi, farmaciile, nu putem să înlocuim acest medicament pacienților, ci singurul lucru pe care putem să îl facem este să îi îndrumăm către medicii specialiști pentru a le preschimba tratamentul.... În această perioadă au fost foarte multe cereri de aceste medicamente, sperăm însă cît mai curînd să ajungă în farmacii’’,  susține Jeni Simache, președintele Colegiului Farmaciștilor Buzău.

Se impune un nou tratament
De asemenea, în acest moment farmaciile nu dispun de un înlocuitor al medicației specifice afecțiunilor glandei. Cea mai sigură metodă pentru buzoienii care suferă de aceste afecțiuni este consultarea medicilor specialiști  pentru administrarea unui nou tratament. Iar ei nu sînt puțini. "Oricum sînt foarte mulți care iau preparatul acesta pentru că pot fi operați de tiroidă, poate să fie o gușă endemică, poate să fie o tiroidă cronică, deci sînt foarte multe cazuri care necesită substituție’’, sus­ține Rodica Sîrbu, medic primar endocrinologie. Tiroida reprezintă glanda care domină funcționarea întregului organism. Principala cauză în apariția afecțiunilor glandei tiroi­de o reprezintă lipsa iodului. Cele mai des întîlnite afecțiuni sînt, hipertiroi­da, gușa tiroidiană care se manifestă prin inflamarea mărului lui Adam, dar și cancerul tiroidian. Odată depistată afecțiunea, tratamentul trebuie făcut toată viața, astfel el întrerupt poate duce pînă la deces.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU