Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4000 > La zi Nr. 4000 de joi, 15 septembrie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Centura ce-a de toate zilele


Șoferii, trași pe dreapta o săptămînă

500 de conducători auto vor fi luați la întrebări vizavi de experiența în șofat, dar și de cît de des utilizează centura de siguranță

articol de: (F.Z.)
Este vorba despre acțiunea "Seat belt", desfășurată de către toate serviciile rutiere din Europa, iar scopul este cel de a constata dacă în tra­fic conducătorii auto și pasagerii folosesc centurile de siguranță.     
 Primii mușterii ai rutie­riștilor au fost de ajuns pentru a trage concluzia că centura de siguranță este văzută mai mult ca un accesoriu auto nicidecum ca o dotare prin care își pot salva viețile. Organizația Europeană a Polițiilor Europene - TISPOL, organizează pe parcursul acestei săptămîni un studiu în trafic în urma căruia să rezulte dacă șoferii și pasagerii folosesc centura de siguranță. La Buzău polițiștii rutieri vor trebui să oprească în trafic 500 de conducători auto cărora să le aplice chestionare legate de experiența în condus, dar și de obișnuința de a purta respectivele centuri. Ieri dimineață, mai multe echipaje s-au deplasat pe DN 2 E 85, în localitatea Spătaru, acolo unde, așa cum prevede acțiunea, au tras pe dreapta șoferii pentru a-i chestiona. Nu mică le-a fost mirarea polițiștilor să vadă că o bună parte dintre ei nu purtau centuri de siguranță. Mai mult decît atît, oamenii legii au remarcat faptul că anumiți conducători auto preferă să șofeze cu copii mici alături pe scaunul din dreapta sau care au fost amendați pentru nefolosirea centurii și care nu s-au învățat minte. În trafic a fost oprit și un cetățean bulgar care a recunoscut că și în țara de origine este obligatorie purtarea centurii de siguranță, însă, din nefericire, în România a uitat să o mai pună.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU