Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3934 > La zi Nr. 3934 de miercuri, 29 iunie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Care-i secretul lui Ilie?


Faceți loc! Liviu e pe primul loc. La colectări

Fiscul și-a depășit planul la încasări

articol de: (F.Z.)
  Faceți loc! Liviu e pe primul loc. La colectări
 
Direcția Generală a Finanțelor Publice s-a clasat pe locul întîi în topul administrațiilor financiare din țară la capitolul colectare de venituri la bugetul de stat. Nici nu este de mirare. În primele cinci luni ale acestui an, Fiscul a reușit să execute silit, prin diferite metode, peste 20.000 de contribuabili.  

103,7 la sută

Fiscul și-a depășit planul de încasări la bugetul de stat în prima parte a acestui an și ca un paradox drept răsplată a primit un alt plan de restructurări. Probabil, neștiind ce îi așteaptă, inspectorii fiscali au tras de la începutul anului pînă în prezent pentru a realiza cît mai multe venituri, prin controale, impunerea unor sancțiuni, dar și informări. Astfel, în urma activităților desfășurate, în primele cinci luni au fost atrase la buget venituri în valoare de 381,48 milioane lei, gradul de realizare a prevederilor bugetare fiind realizat în procent de 103,7 la sută. La sfîrșitul lunii mai, a declarat Liviu Ilie, directorul Finanțelor, Fiscul s-a clasat pe primul loc în țară în ceea ce privește încasările la buget. Luna mai a fost una de referință, este de părere conducerea instituției, pentru că au fost încasate nu mai puțin de 77,75 milioane lei cu 23,17 la sută mai mult decît planul stabilit de Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. Cu toate acestea, în locul unor prime, salariații fiscului vor primi cel mai probabil desfacerea contractelor de muncă în urma restructurărilor ce se anunță.

"Șomajul" e în top

Cele mai mici încasări au fost realizate la bugetul asigurărilor de șomaj, spun reprezentanții administrației fiscale, și ca urmare a locurilor de muncă din ce în ce mai puține. Totuși, în prima lună a verii, veniturile, cum era de așteptat, au crescut. Bani mai mulți au fost strînși la bugetul asigurărilor sociale, cu 20,98 la sută mai mult decît planul stabilit la început de an, la fel ca și la bugetul asigurărilor de sănătate unde procentul a crescut cu 8,84 la sută. Încasările mari la bugetul statului au fost create și prin sancțiuni, popriri și sechestre. Iată că din cauza lipsei banilor din ce în ce mai mulți buzoieni au fost obligați să renunțe la bunuri și la bani. În primele cinci luni ale anului, somațiile, propririle asupra surselor financiare și bancare, popririle la terți, sechestrele pe bunuri mobile și imobile au fost în număr de 20298. Pentru a ne face o idee mai clară asupra cifrei, putem adăuga faptul că valoarea totală a sechestrelor și popririlor a fost de 86,18 milioane lei. Direcția de Finanțe Buzău, aflată în vîrful topului celor mai harnice administrații financiare din țară, a obținut locul întîi și ca urmare a controalelor și sancțiunilor aplicate buzoienilor. De la începutul anului pînă în prezent au fost efectuate 1645 de verificări fiscale, în urma cărora au fost aplicate amenzi în sumă totală de 94,408 mii lei.

 

COMENTARII

1/22 milioane:
asa e
Amenzile ILEGALE (verificati atributiile) date amaratilor de buticari pentru ca nu au trecut pe bonul fiscal denumirea uleiului Bunica si Unisol (cate 2.000 de lei bucata minim) timp de 5 luni, au dat roade. Inspectii fiscale palmate, spagi si rambursari preferentiale de TVA, incasari umflate la raportare, sugestii despre cine e "om serios" si trebuie ocolit si cine trebuie matrasit... cam asta este pe scurt adevarata realizare a MARELUI ILIE si a bravului lui adjunct, tanarul - extrem de competent cu 3 ani de teren in "spate" - Alexandru + sefii de servicii(marea majoritate). Daca vreti subiect de presa mergeti in orice cartier, la orice butic si cereti administratorului sa va dea ultimul proces-verbal de constatare si stabilire a contraventiilor. Verificati apoi si atributiile DGFP-ului si PAC!... aveti pe tava si nesimtirea statului si abuzul acestuia.

P.S. Intrebati-l pe ILIE cand a fost verificata ultima data societatea Alexandrei, asta asa, ca un cancan ;).

P.S.S. Stiati ca ILIE isi ridica subalternii in picioare in timpul sedintelor si-i face de rahat in fata colegilor?

P.S.S.S. Intrebati si veti mai afla, asta daca presa buzoiana a mai evoluat de la stadiul de: "din comunicate dam citire", "sho pe el ca poate da ceva!" si cam atat...

Pa!
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU