Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3926 > La zi Nr. 3926 de luni, 20 iunie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Din cauza unor întîrzieri ale licitațiilor,


Drumul dintre Monteoru și Ciolanu, în pericol

Proiectul este de 37,188 milioane lei

articol de: (F.Z.)
 Drumul dintre Monteoru și Ciolanu, în pericol
 
Unul dintre proiectele Consiliului Județean Buzău care ar facilita legătura dintre zona Monteoru și Valea Nișcovului, Complexul Ciolanu, Valea Buzăului, cu joncțiune din punctual Haleș spre "Drumul Vinului", a fost cît pe aici să se ducă pe apa sîmbetei. Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului și-a exprimat disponibilitatea de a retrage banii pe care i-a aprobat printr-o adresă pe motiv că autoritățile locale nu urgentează documentațiile pentru începerea efectivă a lucrărilor.  

Licitații întîrziate

Aflată într-o vizită de lucru la Buzău în luna mai a acestui an, ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, își exprima nemulțumirea de faptul că lucrările de reabilitare a troansoanelor de drum Dj 203 G Sărata Monteoru - Leiculești și DJ 100 H Tisău - Haleș stagnează din pricina autorităților locale care întîrzie licitațiile. Iată că între timp, ministerul nu s-a culcat pe o ureche și a amenințat Consiliul Județean că va retrage cele 1,35 milioane lei aprobate pentru desfășurarea lucrărilor. În cadrul unei conferințe de presă, președintele Consiliului Județean Victor Mocanu a declarat că doar intervenția promptă a instituția a făcut ca dezastrul să fie evitat: "La drumul de care se vorbea, Leiculești - Monteoru, lucrurile stagnează. Chiar vroiau să ne retragă banii. La intervenția noastră, că sîntem în curs de licitație, banii au rămas", a declarat președintele C.J. Buzău Victor Mocanu.

Acces către zone turistice

Proiectul derulat de Consiliul Județean Buzău este finanțat prin "Programul privind reabilitarea, modernizarea și asfaltarea drumurilor de interes județean" și are o valoare de 37,188 milioane lei. Odată terminat, drumul ar înlesni accesul către puncte turistice precum stațiunea Monteoru, Tabăra de Sculptură și Mănăstirea de la Ciolanu, Valea Buzăului totodată avînd legătură în zona Haleș cu nou inauguratul Drum al Vinului.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU