Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3895 > La zi Nr. 3895 de vineri, 13 mai 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Aflatã īn construcþie pe strada Victoriei,


Noua maternitate ar putea fi gata anul viitor

Lucrãrile sīnt īn stadiu avansat

articol de: (Alexandra Muþiu)
Noua maternitate ar putea fi gata anul viitor
 
Noua maternitate aflatã īn construcþie pe strada Victoriei ar putea fi gata peste un an. Dacã finanþarea pentru construcþia imobilului ºi achiziþia de utilaje a fost rezolvatã, problema care se pune acum este cine va oferi banii pentru aparaturã. Consiliul Judeþean mizeazã pe alocãri proprii, pe sprijin de la belgieni, dar ºi pe o consistentã alocare de fonduri de la Ministerul Sãnãtãþii. Lucrãrile sīnt īntr-o etapã avansatã, iar muncitorii aºteaptã acum un rīnd de utilaje care nu au fost prevãzute īn contractul iniþial. Este vorba despre staþia de tratare a apei uzate, grupuri electrogene, pompe de apã, vane ºi robineþi, pentru care Consiliul Judeþean a lansat deja licitaþia publicã. 

Fonduri prin credit furnizor
Echipamentele teh­nice vor fi cumpãrate cu fonduri dintr-un credit furnizor aprobat īn martie de consilierii judeþeni. Dacã totul va merge aºa cum s-a prognozat, īn iunie anul viitor, noua maternitate ºi-ar putea deschide porþile: "Timpul cel mai scurt pentru darea īn folosinþã a maternitãþii va fi iunie 2012, iar perioada cea mai grea va fi ca aceastã maternitate sã se termine cu un an mai tīrziu, adicã īn iunie 2013. Deocamdatã lucrãrile sīnt īn grafic", declarã preºedintele Consiliului Judeþean, Victor Mocanu. Maternitatea nouã va avea 150 de paturi, ceea ce īnseamnã cã va fi transferatã īn nou imobil īntreaga activitate din secþia care funcþioneazã īn prezent pe bulevardul Gãrii. Activitatea medicalã va fi finanþatã, ca ºi īn prezent, din bugetul asigurãrilor sociale de sãnãtate. 

Pun ºi belgienii bani
O problemã īncã nerezolvatã este cea a dotãrilor medicale. Valoarea investiþiei īn aparaturã medicalã este estimatã la circa 16 milioane de lei. Suma s-ar putea īmpãrþi īntre Consiliul Judeþean, Ministerul Sãnãtãþii ºi Guvernul Flandrei de Est, care ºi-a luat deja un angajament de a sprijini dotarea aºezãmīntului. Nu īn ultimul rīnd, o parte din aparaturã va fi transferatã din vechea maternitate. Spre deosebire de sediul actual al maternitãþii, care riscã sã cedeze la un cutremur, noul imobil este proiectat sã reziste la un seism de pīnã la 9 grade pe scara Richter, ceea ce face din construcþia de pe strada Victoriei cea mai rezistentã clãdire de la acest moment, din oraºul Buzãu. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum aratć scara de la "Casa Albć"
Haos pe Valea Slćnicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU