Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3892 > La zi Nr. 3892 de marti, 10 mai 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Un examen mai transparent


Pãrinþii pot supraveghea desfãºurarea Bac-ului

Sīnt aºteptaþi ºi alþi reprezentanþi ai societãþii civile

articol de: (Mirela Dumitru)
Deºi sīnt pe ultima sutã de metri liceeni ce se pregãtesc sã dea examenul de maturitate, primesc o nouã surprizã de la Ministerul Educaþiei Cercetãrii Tineretului ºi Sportului (MECTS) care a solicitat  joi desemnarea unor supraveghetori din rīndul pãrinþilor sau ai societãþii civile care sã urmãreascã des­fãºurarea examenului. Obiectivul Ministerului este acela de a crea transparenþã ºi obiectivitate īn desfãºurarea testãrii. Conform unui comunicat de presã emis de MECTS "Obiectivul de a asigura o desfãºurare corectã ºi echitabilã a examenului naþional de bacalaureat ºi adept al principiului transparenþei, invitã asociaþiile de pãrinþi ºi societatea civilã sã desemneze observatori care sã monitorizeze organizarea ºi desfãºurarea acestui examen".

Un bac mai corect?
Potrivit Metodologiei de organizare ºi desfãºurare a examenului de bacalaureat 2011, observatorii pot monitoriza pregãtirea examenului prin tragerea la sorþi a membrilor comisiilor, instuirea acestora, verificarea sãlilor de examen putīnd totodatã sã urmãreascã desfãºurarea acestuia. Pentru a putea participa ca supraveghetor, doritorii trebuie sã facã o solicitare scrisã cãtre Comisia Judeþeanã pīmã la data de 1 Iunie. Singura condiþie impusã este de a nu avea soþul/soþia, o rudã de pīnã la gradul al IV-lea inclusiv, printre candidaþii care participã la examenul de bacalaureat īn respectiva sesiune ºi īn care se angajeazã sã respecte prevederile legislaþiei īn vigoare ºi ale metodologiei de organizare ºi desfãºurare a bacalaureatului.

Supraveghetorii, ºi la Buzãu?
Inspectorul ºcolar general de la Buzãu, Florina Stoian, declarã: "Societatea civilã poate sã facã cereri la ISJ ºi sã fie incluse īn comisiile de examen īn mãsura īn care respectã prevederile legii." ªi anul trecut au existat 1-2 cereri ale unor organizaþii non-guvernamentale privind asistarea la examenul de bacalaureat care au fost onorate. Aceastã iniþiativã este īncurajatã urmãrindu-se creºterea transparenþei ºi o evaluare la justa valoare a liceenilor ce īºi dau examenul de maturitate. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU