Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3880 > La zi Nr. 3880 de sambata, 23 aprilie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Medicii ne recomandã:


Atenþie la excesul de alimente ºi bãuturi de Paºte!

"Cumpãtarea" ar trebui sã fie cuvīntul de ordine

articol de: (Mirela Dumitru)
Sosirea sfintelor sãrbãtori pascale reprezintã un motiv de bucurie pentru majoritatea creºtinilor īnsã, fãrã o atenþie sporitã asupra alimentaþiei de sãrbãtori petrecerea sãrbãtorilor īn sīnul familiei se poate foarte uºor transforma īntr-un calvar pe patul spitalului. Cumpãtarea este cuvīntul care trebuie sã se regãseascã īn mintea fie­cã­rui om īnainte de a se aºeza la masa festivã. Medicii ne recomandã alimentaþia treptatã, evitarea saþietãþii ºi a mīncãrurilor grele.

Puþin din fiecare
Medicul de familie Alice-Maria Dumitrescu spune cã un: "Consum responsabil de 1-2 ouã, o bucã icã de carne de miel fiartã sau friptã (carnea de miel este grea pentru stomac), evitarea bãuturilor carbogazoase ºi limitarea consumului de alcool reprezintã reþeta pentru niºte sãrbãtori liniºtite".Atenþionãri speciale primesc ºi bolnavii cronici: diabeticii (limitarea consumului de dulciuri), cardiacii (evitarea consumului excesiv de carne de miel), persoanele cu probleme hepatice (atenþie sporitã la consumul de ouã ºi carne!).

Alimente potrivite
Alimente precum peºte, legume, fructe, carne slabã, brīnzeturi, lactate sīnt cele mai potrivite asigurīnd o bunã funcþionare a organismului ºi un tonus ridicat. De asemenea se recomandã o atenþie sporitã ºi persoanelor care au þinut post, acestea trebuie sã introducã treptat īn alimentaþie alimentele mai grele (carnea de miel, ouãle etc.) pentru a evita formarea colicilor biliari.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum aratć scara de la "Casa Albć"
Haos pe Valea Slćnicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU